Frank Nieman beleeft succesvolle trainingsdagen

359
frank-nieman
Frank Nieman | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

De afgelopen twee weken heeft Frank Nieman meerdere succesvolle trainingsdagen gehad met de Yamaha R1M op het TT Circuit Assen. De Winteb TKRP Elcee Racing coureur heeft hiermee zijn eerste meters op de nieuwe motor gemaakt en wist hierbij waardevolle informatie te verzamelen voor de start van het seizoen.

KNMV testdag & IDC Masterclass
Op 8, 9 & 10 april kwam Frank voor het eerst in actie op de Ten Kate Racing Products getunede Yamaha R1M. De dagen kende wisselvallige weersomstandigheden met lage baan temperaturen. Ondanks deze omstandigheden wist het team mooie stappen te maken met de afstelling van de nieuwe motor.

Privé test Ten Kate Racing
Op maandag 19 april werd de 23-jarige coureur uit Staphorst uitgenodigd door Ten Kate Racing Products voor een privé test gezamenlijk met het Ten Kate Racing SBK team op het TT Circuit. Nieman deelde het circuit samen met de World Supersport coureur Dominique Aegerter. Het was een zeer intensieve testdag voor zowel het team als de coureur. We sloten de dag af met een sterk tempo en deden veel ervaring op met de nieuwe motor!

Frank Nieman: “De eerste meters met het nieuwe team en motor voelden al zeer goed. Gedurende de dagen hebben we stapsgewijs progressie geboekt en liggen we goed op schema. Ik wil de KNMV & het IDC bedanken voor de testdagen. De privé test in Assen was een zeer bijzondere ervaring. Aegerter sloot de dag af op mijn Yamaha R1M, wat nuttige feedback met zich meebracht. Ik wil het team inclusief Ten Kate Racing Products bedanken voor de uitstekende ondersteuning.”

De eerstvolgende race van het Dutch International Championship staat vooralsnog gepland op zaterdag 8 mei. Of deze daadwerkelijk door zal gaan, is afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter