Frank Nieman in 2021 met Winteb TKRP Elcee Racing in Dutch Superbike

frank-nieman
V.l.n.r. Frank Nieman, Rutger Belt (Ten Kate Racing Products) en Albert van de Velde (Winteb) | foto© Ten Kate Racing

Frank Nieman zal na een sterk debuutseizoen op een Superbike machine in 2021 in de kleuren van Winteb TKRP Elcee Racing aan de start verschijnen in de Dutch Superbike klasse van het IDC. De 22-jarige Staphorster zal de beschikking krijgen over een snelle door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha YZF-R1M.

Frank Nieman debuteerde in 2020 in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. De coureur uit Staphorst gaf in zijn eerste seizoen meteen zijn visitekaartje af, eindigde elke race op het podium, wist twee races te winnen en deed tot aan de laatste race van het seizoen mee in de strijd voor de titel. Uiteindelijk kwam Nieman slechts drie punten tekort om met de titel aan de haal te gaan.

De prestaties van de runner-up in de titelstrijd was ook Albert van de Velde van Winteb niet ontgaan. Samen met de mensen van Ten Kate Racing Products en ondersteuning van Yamaha Europe branche Nederland werkte Van de Velde een plan uit en werd er contact opgenomen met Nieman.

Ondanks een aantal andere aanbiedingen besloot Nieman op het aanbod in te gaan en was de terugkeer van Winteb Racing – in 2020 onder de naam Winteb TKRP Elcee Racing aan de start verschijnend – als team in de nationale racerij een feit. Het team zal in 2021 deelnemen aan alle IDC races (Dutch Superbike klasse) en middels een aantal gastoptredens aan de start verschijnen tijdens enkele IDM Superbike 1000 raceweekenden.

Voorafgaand aan het seizoen – mits de omstandigheden het toelaten – zullen Winteb TKRP Elcee Racing en Nieman in Spanje voor het eerst kennismaken met de door Ten Kate Racing Products geprepareerde en van Pirelli banden voorziene Yamaha YZF-R1M.

Frank Nieman: “Het is natuurlijk fantastisch dat ik na mijn debuutseizoen in de ONK SuperCup 1000 klasse en het behalen van de tweede plaats in de eindstand van het kampioenschap de stap kan maken naar een professioneel team als Winteb TKRP Elcee Racing. Een geweldige stap dat ik komend seizoen met ondersteuning van zowel Yamaha Nederland als ook Ten Kate Racing Products in de kleuren van Winteb van start kan gaan in de Dutch Superbike klasse van het IDC. Daarnaast ben ik heel blij dat een deel van mijn bestaande crew mee zal verhuizen naar Winteb TKRP Elcee Racing en zij ook komend seizoen weer aan mijn zijde zullen staan. Ik wil mijn trouwe sponsoren bedanken, zonder hun steun was deze voor mij nieuwe stap niet mogelijk geweest.”

Rutger Belt, Ten Kate Racing Products: “Vanzelfsprekend zijn wij erg blij met deze samenwerking. Frank heeft het afgelopen seizoen op de Yamaha R1M in de ONK Superbike klasse van de OW Cup veel indruk op ons gemaakt. Fantastisch dat hij volgend jaar de baan op gaat met een door Ten Kate geprepareerde machine. Door de kennis en ervaring van Winteb samen te voegen hebben we er alle vertrouwen in dat we volgend jaar hele mooie dingen kunnen laten zien. Onze speciale dank gaat uit naar Mario Jansen van Yamaha Europa branche Nederland voor de ondersteuning in dit project. We gaan de komende maanden samen met de engineers van het Ten Kate World Superbike Team hard aan het werk om de Yamaha YZF-R1M optimaal te prepareren en kunnen niet wacht tot de eerste test in Spanje!”

Albert van de Velde, eigenaar Winteb: ”De doelstelling van Winteb is zowel het jonge talent en de oude garde op het circuit te krijgen. Ik ben zeer te spreken over deze samenwerking en kijkt uit om samen mooie resultaten te boeken.”

De eerste Dutch Superbike race van 2021 zal op zaterdag 10 april worden verreden, plaats van handeling is het TT Circuit Assen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App