Frank Nieman pakt opnieuw podiumplaats!

221
frank-nieman
Frank Nieman - Assen | foto© Jan Timmerman

Frank Nieman was 14 september opnieuw sterk en finishte de race van het ONK Supercup 600 op een derde plaats in Assen.

Na een succesvolle trainingsdag ging Nieman Racing om 9 uur de eerste kwalificatie in. Het was nog even aftasten door de koude ochtend temperaturen. Frank kwam snel in zijn ritme en zette een vierde tijd neer. Kwalificatie 2 deed elke coureur er nog een schepje bovenop. Frank zette zijn motor op een vierde startplaats neer met een tijd van 1.43.6. Hij was tevreden over de startplaats aangezien er een WK rijder en de kampioen van Australië aan de start stonden.

De start van de race was niet goed, maar Frank Nieman herstelde zich snel en kwam als 5de de eerste ronde door. In ronde 2 plaatste hij een unieke inhaalactie door 2 coureurs tegelijk in te halen. Frank wist de derde plek even vast te houden, maar moest Hilster aan zich voorbij laten gaan. Hij deed er alles aan om bij te blijven. Hij reed een nieuw PR van 1.43.3, maar dit bleek niet genoeg te zijn om de aansluiting met de kop te houden. Aangezien de Australische gastrijder niet mee deed voor de punten mocht Frank opnieuw het podium betreden op een derde positie.

Frank: ‘Super om weer op het podium te finishen. Er werd deze dag heel hard gereden en ik ben dan ook heel blij om zelf ook deze stap te maken. Ik wist mijn PR met 0.4 seconden te verbeteren. We zijn dan ook allemaal trots dat we deze snelheid konden laten zien.”

12 oktober zijn de 2 finale races van het ONK Supercup 600, tevens organiseren wij dan onze sponsorendag op het TT circuit van Assen. We willen graag al onze sponsoren en supporters uitnodigen op deze dag. Sponsoren en supporters bedankt en hopelijk tot 12 oktober in pitbox 20.

Handige links OW Cup Assen 13 en 14-09 2019: