Geen blessures voor Tom Booth Amos na heftige crash op Portimao

280

Tom Booth Amos is vandaag goed weggekomen bij een angstaanjagende crash op Portimao tijdens de laatste ronde van de tweede WorldSSP300-race op Autódromo Internacional do Algarve in Portimao. Tom streed voor de zege toen het helemaal misging en hij op hoge snelheid ten val kwam. Iedereen was zeer bezorgd over de conditie van Tom, maar gelukkig kwam er al snel goed nieuws uit het Medisch Centrum.

Na het fantastische weekeinde op Jerez kreeg RT Motorsports by SKM – Kawasaki weinig rust, want slechts een paar dagen later begon het tweede raceweekeinde op rij. Plaats van handeling was het Autódromo Internacional do Algarve in Portimao, Portugal. Dit is zonder twijfel een van de meest uitdagende en veeleisende circuits op de kalender van het WorldSBK.

Tom Booth Amos, na Jerez trots WK-leider, had nog nooit geracet op Portimao en kreeg tijdens Vrije Training 1, 2 en 3 slechts een uur en vijftien minuten bij elkaar opgeteld om één van de meest ingewikkelde circuits ter wereld onder de knie te krijgen. Een haast onmogelijke opdracht maar het feit dat hij zich in de Superpole kwalificeerde op de vijfde rij – binnen een seconde van de pole position – laat zien dat hij niet alleen zeer snel op de motor is, maar ook dat hij een zeer snelle leerling is.

RT Motorsports by SKM – Kawasaki-teamgenoot Nick Kalinin eindigde de Superpole als negentiende terwijl Tom Bramich zich via de Last Chance Race op zaterdagmiddag moest zien te kwalificeren. Hoewel Tom op amper een seconde van de racewinnaar over de finishstreep kwam, was zijn achtste plaats jammer genoeg niet genoeg om mee te mogen doen aan de beide WorldSSP300-hoofdraces.

De eerste WorldSSP300-race werd al na zes ronde afgevlagd vanwege een ongeluk op het start-finish-gedeelte, maar desondanks wist Tom op een waanzinnige derde plek te finishen. Zijn derde podium uit drie races! Met Nick op plaats twaalf pakten beide RT Motorsports by SKM – Kawasaki-rijders waardevolle WK-punten en waren bovendien klaar voor de tweede WorldSSP300-race, die van zondagmiddag. Maar helaas liep het anders… Eerste crashte Nick met een andere coureur, gevolgd door de zware val van zijn teamgenoot Tom.

RT Motorsports by SKM – Kawasaki-teammanager Rob Vennegoor: ‘We zijn allemaal zo opgelucht dat Tom oké is, dat we geen ruimte hebben om teleurgesteld te zijn over de race van vandaag. Zowel Tom als Nick deed het geweldig en hebben hun talent en snelheid meerdere keren laten zien dit weekeinde. Vooral het podium van Tom gisteren was indrukwekkend. Het is erg jammer dat Tom Bramich een zeer goede Last Chance Race reed, maar dat dit toch niet voldoende bleek te zijn voor kwalificatie voor de hoofdraces. Een bittere pil voor hem en ons, maar het feit dat hij zich flink verbeterd heeft dit weekeinde geeft ons allemaal veel vertrouwen. Op naar Aragon!’

De volgende twee WorldSSP300-evenementen vinden plaats op MotorLand Aragon in Spanje. Het eerste raceweekeind is van 28 tot en met 30 augustus, het tweede weekeinde start precies een week later.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.