Geslaagd trainingsweekend met overwinning in Alpe Adria Cup

94
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Henk Teerink

Jeffrey Buis is klaar voor de komende World Supersport 300 races in Jerez. De 17-jarige coureur reed afgelopen weekend sterk tijdens het Alpe Adria Cup evenement op het TT Circuit Assen. In de eerste race reed Jeffrey van start tot finish aan de leiding. In de vroegtijdig afgebroken tweede race werd de Kawasaki-coureur tweede.

Om in het ritme te blijven tussen de WK-wedstrijden door en om circuitkennis op te doen testte Jeffrey vorige zondag op het circuit van Jerez, waar aankomend weekend de vierde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap wordt verreden. Tussen de test en het Spaanse raceweekend in, reed Jeffrey een evenement op zijn thuiscircuit in de Alpe Adria Cup. Jeffrey reed in de Supersport 300 klasse op zijn eigen Kawasaki Ninja 400. De Alpe Adria Cup is een internationale competitie, waarbij de evenementen voornamelijk in Oost-Europa worden verreden.

Tijdens de vrije trainingen van vrijdag kon Jeffrey ritme opdoen en met het team de afstelling optimaliseren. Tijdens de kwalificatie wist Jeffrey zijn tempo te verhogen en dat resulteerde in de pole position. In de eerste race wist de 17-jarige coureur na de start gelijk een gat te slaan naar de concurrentie. Jeffrey reed in een strak tempo negen seconden weg en won de wedstrijd.

De tweede race had een ander verloop. Jeffrey kon deze keer niet wegrijden en kreeg Ruben Bijman met zich mee. Het leek erop dat het duel in de laatste ronde beslist zou gaan worden, maar twee ronden voor het einde werd de race vanwege een crash vroegtijdig beëindigd. Jeffrey reed bij de achtste doorkomst op plaats twee en dat was dan ook zijn positie in de einduitslag. Al met al een zeer geslaagd trainingsweekend voor Jeffrey.

Nu gaat Jeffrey zich opmaken voor het World Supersport 300 ronde in Jerez. Een belangrijke evenement, want vanwege de afgelaste race in Imola worden er in Jerez twee wedstrijden verreden. De eerste wedstrijd start zaterdagmiddag om 17:00 uur en de tweede race zondagmiddag om 15:15 uur. Maar de eerste focus ligt op goede trainingen en Superpole rijden, zodat Jeffrey zich in het WK-startveld bij de dertig snelsten weet te kwalificeren voor de races.