Nadat zijn voormalige collega MotoGP coureurs afgelopen dinsdag en woensdag in actie kwamen tijdens een tweedaagse MotoGP test in Valencia begon Stefan Bradl afgelopen woensdag op het Motorland Aragon circuit met het Honda WorldSBK Team aan zijn World Superbike avontuur. Ondanks dat het twee drukke testdagen waren kunnen zowel het team als ook de Duitse coureur terugkijken op een geslaagde eerste kennismaking.

Stefan Bradl is komend seizoen de opvolger van de naar Yamaha overgestapte Michael van der Mark binnen het in Nieuwleusen gerunde Honda WorldSBK Team. De Duitser, die afgelopen zondag nog actief was als MotoGP coureur tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia, kwam woensdag en donderdag op het Motorland Aragon circuit voor het eerst in actie voor zijn nieuwe werkgever tijdens een tweedaagse test. Voor Bradl werd het niet alleen een eerste kennismaking met zijn nieuwe team, het werd tevens zijn eerste kennismaking met een World Superbike machine.

Na afloop van de tweedaagse test waren er uitsluitend tevreden gezichten te bekennen binnen het Honda WorldSBK Team, zo kunnen zowel het Nederlandse team als ook Bradl terugkijken op een geslaagde eerste samenwerking.

Stefan Bradl, Honda WorldSBK Team:

“Het waren twee drukke testdagen. Bijna alles was nieuw voor mij, dus viel er voor mij veel te leren maar ik denk dat we goed werk hebben verzet. Het aanpassen naar de voor nieuwe motor ging vrij snel, tijdens de eerste twee langs runs heb ik veel geleerd en heb ik een goed gevoel gekregen over hoe ik de komende tijd mijn rijstijl aan dien te passen  wat betreft de bandenslijtage. We hebben tevens een aantal verschillende afstellingen geprobeerd zowel op het gebied van de vering als ook de geometrie; we hebben zeg maar een beetje gespeeld met de afstelling, onze eigen weg proberen te vinden met een aantal zaken en dat ging vervolgens sessie na sessie beter. Het is een nuttige test geweest om erachter te komen hoe de motorfiets en het team werkt, en ik denk dat iedereen tevreden kan zijn met het werk dat we tot nu toe hebben gedaan.”

Onofficiële rondetijden Motorland Aragon test:

Woensdag:

 1. Tom Sykes (GB), Kawasaki, 1’50,3
 2. Chaz Davies (GB), Ducati, 1’50,7
 3. Jonathan Rea (GB), Kawasaki, 1’51,0
 4. Nicky Hayden (USA), Honda, 1’51,4
 5. Marco Melandri (I), Ducati 1’51,4
 6. Alex Lowes (GB), Yamaha, 1’51,5
 7. Stefan Bradl (D), Honda, 1’51,8
 8. Michael van der Mark (NL), Yamaha, 1’51,8

Donderdag:

 1. Jonathan Rea (GB), Kawasaki, 1’49,8
 2. Chaz Davies (GB), Ducati, 1’50,4
 3. Tom Sykes (GB), Kawasaki, 1’50,4
 4. Marco Melandri (I), Ducati 1’50,7
 5. Nicky Hayden (USA), Honda, 1’50,8
 6. Stefan Bradl (D), Honda, 1’51,1
 7. Alex Lowes (GB), Yamaha, 1’51,2
 8. Michael van der Mark (NL), Yamaha, 1’51,6

De tweede wintertest voor het Honda WorldSBK Team staat volgende week maandag en dinsdag op het programma in het zuidelijker in Spanje gelegen Jerez de la Frontera circuit.