Geslaagde Italiaanse Pre-Moto3 test voor Collin Veijer

335
veijer
Collin Veijer | foto© Team Speed Up Factory Racing

Collin Veijer heeft afgelopen week in Italië kennis gemaakt met een Pre-Moto3 machine. De jonge Staphorster reisde naar Italië op uitnodiging van het bekende Team Speed Up Factory Racing voor een eendaagse test op het Autodromo dell Umbria Maggione.

Collin Veijer kwam afgelopen seizoen in Italië uit in de MiniGP klasse van het Italiaans wegrace kampioenschap (CIV), de klasse waarin hij tevens de Europese titel wist te veroveren. Het sterke optreden van de jonge Staphorster is echter bij een groot aantal Italiaanse teambazen niet onopgemerkt gebleven.Ondanks dat Veijer en zijn begeleidingsteam nog geen beslissing hebben genomen over de vervolgstap in zijn carrière en de klasse waarin volgend seizoen gereden zal worden zijn er diverse aanbiedingen voor 2018.

Om een goede, verstandige en sportief gezien de meest gunstige beslissing te kunnen nemen voor het pas 12 jarige Staphorster wegracetalent werd er besloten om in te gaan op een uitnodiging van het Italiaanse Team Speed Up Factory Racing voor een test op een Pre-Moto3 machine (250cc 4-takt).

Geheel vrijblijvend kon er woensdag 13 september op het nabij de Italiaanse stad Perugia gelegen Autodromo dell Umbria Maggione naar hartenlust gereden worden op de voor Veijer compleet nieuwe machine. De jonge Staphorster verraste vriend en vijand door meteen constant en snel te zijn en de Italiaanse Team Speed Up Factory Racing crew te voorzien van goede feedback.

Maar liefst 85 ronden werden er gereden en zowel Veijer, zijn begeleidingsteam als ook de Team Speed Up Factory Racing crew konden terugkijken op een geslaagde testdag.