In Wamel werd onlangs de Kick-off meeting van het nieuwe seizoen van de GAMMA Yamaha R125 Cup gehouden. De coureurs konden kennis met elkaar maken, werden bijgepraat over alle nieuwigheden en wetenswaardigheden en voorbereid op een nieuw seizoen vol spannende races.

De Cup telt dit seizoen maar liefst 23 coureurs waaronder 11 nieuwkomers. Onder de nieuwkomers zijn ook een tweetal deelnemers uit België, wat het totaal aantal Zuiderburen in de Cup op vier brengt. Voor de nieuwkomers is er een speciaal Rookie klassement.

De coureurs en hun teamleden werden van harte welkom geheten door Hans Groenendijk van Yamaha Motor Europe, branche Nederland. Vervolgens werd er door klasse-coördinator Cees van Gaalen een levendige presentatie gegeven waarin een aantal belangrijke punten besproken werd.

De nieuwkomers, grotendeels afkomstig uit de minibikes en NSF100 Cup, werden voorbereid op de overstap op de zwaardere machine met grotere wielen. Niet alleen werd er het nodige over de mechaniek uitgelegd, er werd ook aandacht besteed aan hoe je fysiek je het beste op een race kan voorbereiden. Daarnaast was er aandacht hoe om te gaan met sponsoren en media. Uiteraard kwamen ook de reglementen van de Cup en de regels op de baan uitgebreid aan bod. Maar ook voor de coureurs die al langer in de GAMMA Yamaha R125 Cup uitkomen was er nieuws. De Cup zal dit seizoen namelijk als onderdeel van het NK Junior Moto Racing worden verreden en dat gaat gepaard met een aantal veranderingen en vernieuwingen, zoals andere vlaggencodes.

Na afloop van de geslaagde meeting werden er speciale Yamaha-milieumatten uitgereikt en was er de mogelijkheid om nog even gezellig met elkaar na te praten.

De coureurs zijn nu klaar om hun eerste trainingen te rijden op zaterdag 24 en 31 maart op de TT Junior Track in Assen. De eerste race wordt 3 weken later ook in Assen verreden, op zaterdag 14 april. Assen zal nog 2 keer aan worden gedaan en daarnaast wordt er op de circuits van Veldhoven, Staphorst, Berghem en Emmen gereden.

Regerend kampioen Niek van den Broek zal zijn titel niet verdedigen. Hij zal uitkomen in de R3 Cup op een Yamaha R3 die een jaar lang door Yamaha Motor Europe, branche Nederland aan de R125 kampioen beschikbaar wordt gesteld. Omdat ook tweede man uit de eindstand Noah Bronkhorst wegvalt lijkt derde man en snelste Rookie van het afgelopen seizoen Selwin Hamden nu de beste papieren te hebben voor de titel in 2018. Maar ook de nummer vier in de eindstand Dustin Timmermans zal zijn uiterste best doen om het kampioenschap binnen te halen.

Toegang tot de trainingen en races is gratis.

Kalender GAMMA Yamaha R125 Cup:

  • 24 maart: Voorjaarstraining TT Juniortrack,  Assen
  • 31 maart: Voorjaarstraining TT Juniortrack en TT circuit, Assen
  • 14 april: Juniortrack  Assen
  • 12 mei: Veldhoven
  • 21 mei: Staphorst
  • 09 juni: TT Juniortrack Assen
  • 28 juli: Berghem
  • 18/19 augustus: GAMMA Racing Days TT Juniortrack, Assen
  • 08 september: Emmen
  • 22 september: Berghem

Voor meer info zie www.yamaha-r125-cup.nl of www.juniorracing.nl