Geslaagde voorjaarstraining Molenaar NSF100 Cup in Assen

1213
molenaar-nsf-100-cup
Molenaar NSF100 Cup | foto© Mariska Grob

Op zaterdag 10 april konden de coureurs van de Molenaar NSF100 Cup de eerste meters in de bekende Cup-kleuren maken in Assen. Op een koude maar droge TT Junior Track kwamen de jonge talenten al snel in hun ritme en lieten ze zien wat ze in huis hebben.

De voorbereidingen van de seizoenstart van de Molenaar NSF100 Cup verliep anders dan voorgaande jaren. Vanwege de geldende Corona-maatregelen konden de coureurs en crew elkaar niet eerder in een binnenlocatie ontmoeten, maar sporten in de buitenlucht is gelukkig wel toegestaan. De officiële voorjaarstraining van het NK Junior Moto Racing werd dan ook niet alleen benut om de eerste meters in teamkleuren te maken, maar ook om elkaar weer te ontmoeten en de teamkleding en race-overalls aan de coureurs te overhandigen. Voorafgaand aan de drie vrije trainingsessies werden de coureurs toegesproken door organisator Carla Molenaar, waarna er een warming-up volgde onder leiding van rijderscoach Leon Bovee. De coureurs hadden op de TT Junior Track al eerder onder natte en koude omstandigheden gereden om hun KNMV-wegracelicentie voor seizoen 2021 te halen, waardoor ze direct tijdens de ochtendtraining al lieten zien goed met de koude omstandigheden om te kunnen gaan. Ondanks dat er veel regen was voorspeld zou het alleen de laatste trainingssessie iets vochtig zijn, waardoor de sessies optimaal benut konden worden en er nagenoeg geen valpartijen waren.molenaar-nsf-100-cup
Molenaar NSF100 Cup | foto© Mariska Grob

Na afloop was rijderscoach Leon Bovee dan ook tevreden en onder de indruk van de groep.

Leon Bovee: We zien de laatste jaren dat de Rookies vanaf het begin van het seizoen al enorm sterk zijn. De meeste van de nieuwelingen maken op steeds jongere leeftijd kennis met de minibikes en zijn binnen een paar jaar klaar voor de NSF. Ook tijdens deze voorjaarstraining bleek dat weer het geval, de Rookies zullen de gevestigde orde zeker het vuur na aan de schenen leggen. Het bevestigt ook dat het een goede keuze is geweest om de leeftijd voor de Molenaar NSF100 Cup te verlagen van 10 naar 9 jaar.”

Na de succesvolle voorjaarstraining zijn de coureurs en de crew helemaal klaar voor het eerste raceweekend van het NK Junior Moto Racing, dat op 8 en 9 mei plaats zal vinden op de TT Junior Track in Assen.