Geweldig debuut voor Merckelbagh, Van der Valk tweemaal negende op de Lausitzring

47
vasco
Vasco van der Valk | foto© Tiny Kolsters

Milan Merckelbagh maakte op de Lausitzring zijn debuut op de Yamaha R6 van Benro Racing in de IDM Supersport klasse en liet een zeer positieve indruk achter met een prachtige elfde plaats in de tweede race. Vasco van der Valk kwam in beide wedstrijden als negende over de finishlijn.

Milan Merckelbagh reed zijn allereerste meters op de Yamaha R6 in de IDM Supersport categorie en hij verbaasde vriend en vijand door zeer snel progressie te maken. Merckelbagh kwalificeerde zich als vierentwintigste op de Lausitzring, maar in de races wist hij zijn tempo flink op te schroeven. In de eerste race leverde dit een zestiende positie op, maar in de tweede race wist de 17-jarige coureur naar een keurige elfde plaats toe te rijden. Een zeer geslaagd openingsweekend voor Merckelbagh in de IDM Supersport klasse.

milan
Milan Merckelbagh | foto© Tiny Kolsters

Vasco van der Valk had slechts één keer eerder gereden op de Lausitzring toen hij moest beginnen aan de vierde ronde van het IDM Supersport kampioenschap op het Duitse circuit. Van der Valk wist in de eerste kwalificatie op een natte baan een keurige derde tijd te zetten. De droge tweede kwalificatie verliep niet naar wens en de dertiende startplaats stelde hem dan ook niet tevreden. In de wedstrijden wist de 18-jarige rijder uit Amersfoort een stap voorwaarts te maken en hij kwam in beide races als negende over de finishlijn. Met deze uitslagen steeg Van der Valk naar de zevende positie in de tussenstand.

Merckelbagh: ‘In de eerste sessies was het natuurlijk erg wennen op de motor, maar ik heb genoten van het weekend. Niemand had verwacht ik deze resultaten zou kunnen rijden bij mijn eerste races in de Supersport klasse. Ik heb in samenwerking met het team gedurende de trainingen en wedstrijden veel stappen gemaakt als rijder. Ik ben super tevreden en ik kan dan ook niet wachten om in Assen weer op de Yamaha R6 te stappen!’

Van der Valk: ‘Het was een erg lastig, maar ook zeer leerzaam weekend. We begonnen op vrijdag met een achterstand naar de kop, omdat ik als één van de weinige rijders hier nog nooit een race had gereden. Op de natte baan ging het goed, maar over de droge kwalificatie was ik niet tevreden. Met behulp van het team hebben we een mooie stap kunnen maken in de wedstrijden, waarbij ik een seconde per ronde harder ging dan in de trainingen. We hebben veel geleerd dit weekend en dit ga ik meenemen naar de races in Assen.’

Het volgende evenement is de thuisrace van Benro Racing van 7 t/m 9 september op het TT Circuit. Het team hoopt dan voor het Nederlandse publiek mooie resultaten neer te zetten in de IDM Supersport categorie.

 

Handige links IDM Lausitzring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag