Nu het raceseizoen 2020 echt begonnen is, breekt er gelijk een drukke periode aan voor Glenn van Straalen. De 19-jarige coureur komt uit voor het EAB Ten Kate Racing in het WK Supersport 300 kampioenschap, die volgend weekend (31 juli t/m 2 augustus) van start gaat in Jerez. Daarnaast rijdt Glenn ook voor NIWA Racing wedstrijden in het ONK en IDM Supersport 600 kampioenschap.

Glenn van Straalen komt in het seizoen 2020 uit voor twee teams; met EAB Ten Kate Racing in het WK Supersport 300 kampioenschap en daarnaast rijdt hij met NIWA Racing wedstrijden in het Nederlandse ONK en Duitse IDM-kampioenschap. Voor Glenn een goede combinatie, want zo kan hij zich zowel blijven ontwikkelen op WK-niveau als in de Supersport 600 klasse. Na diverse tests met zowel EAB Ten Kate Racing als NIWA Racing begon het seizoen 2020 in juli pas echt met de eerste races.

De eerste twee raceweekenden voor Glenn waren met NIWA Racing op de Kawasaki ZX-6R in het ONK SuperCup 600 kampioenschap op het TT Circuit Assen. In het eerste weekend won de coureur uit Hoogkarspel de race en afgelopen weekend waren er dubbele races, die Glenn ook beiden op zijn naam wist te schrijven. Hierdoor gaat Glenn nu ongeslagen aan de leiding in het ONK SuperCup 600 klassement.

Maar nu ligt Glenn’s focus op de start van het WK-seizoen, waar hij met EAB Ten Kate Racing uitkomt in de Supersport 300 klasse. Afgelopen dinsdag had Glenn nog een laatste test met de Yamaha R3 op het TT Circuit Assen, voordat de eerste WK-races van 31 juli t/m 2 augustus worden verreden in het Spaanse Jerez. Het was een zeer nuttige testdag, omdat het team de baan voor zichzelf had. Glenn kon veel meters maken op zijn thuiscircuit en zo had hij met het team de kans om nog wat extra aanpassingen te doen voor de start van het WK-seizoen.

Vanwege de aanpaste kalender door de corona situatie, staan er ieder raceweekend twee races op het programma. Na Jerez reist Glenn met EAB Ten Kate Racing door naar Portugal, waar op Portimão van 7 t/m 9 augustus de tweede WorldSSP300 ronde op het programma staat. Een belangrijke periode dus voor Glenn, aangezien er binnen twee weken vier van de voorlopig twaalf WK-races worden verreden.

Glenn van Straalen: “Ik kijk erg uit naar de start van het WK-seizoen. Met NIWA Racing hebben we al een aantal ONK-overwinningen behaald. Afgelopen dinsdag heb ik met EAB Ten Kate Racing nog een laatste test gehad met de Yamaha R3 op het TT Circuit Assen. We hebben veel ronden kunnen maken, omdat we de baan voor onszelf hadden. Het was een mooie kans om nog wat extra aanpassingen te doen. Ik ben benieuwd hoe we ervoor staan in Jerez tijdens het eerste WK Supersport 300 weekend. Het zal belangrijk worden om er vanaf het begin goed bij te zitten en daar gaan we dan ook alles aan doen!”
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App