Afgelopen weekend stonden Joris Lentfert en Winteb Racing met een wildcard aan de start in de British Supersport klasse op het TT Circuit van Assen. Joris deed het niet onverdienstelijk in dit zeer sterke deelnemersveld van bijna 40 rijders. 

Vrijdag stonden er 2 vrije trainingen op het programma, bewust werd er gekozen om deze sessies nog te rijden met oude banden. De tweede training sloot Joris af met een 22e tijd. Zaterdag ochtend was het tijd voor de kwalificatie. Er werd gestart met een gebruikte achterband en daarmee wist Joris heel knap zijn snelste rondetijd van vrijdag te verbeteren. Halverwege de 30 minuten durende kwalificatie kwam hij binnen voor een nieuwe achterband en daarmee wist hij nog weer een stap voorwaarts te maken. Het was uiteindelijk goed voor een nette 20e startplaats voor de sprintrace over 12 ronden.

Deze race werd in de middag verreden, Joris was er klaar voor en de start verliep niet slecht. Helaas gingen de eerste bochten niet helemaal volgens plan, maar vervolgens reed Joris wel een sterke inhaalrace. Van ongeveer de 34e plaats kwam hij terug naar plaats 22. Joris gaf na afloop aan waar het mis ging en waar de verbeterpunten lagen voor de tweede race op zondag.

Joris over race 2 (16 ronden): “De start en de eerste bochten gingen beter dan in de eerste race, maar vervolgens was het gevoel op de motor de eerste ronden niet hetzelfde als gisteren en had ik tijd nodig om het juiste ritme te vinden. Toen dat er eenmaal was kon ik weer verder naar voren komen met nette rondetijden. Uiteindelijk kwam ik als 20e over de streep. Ik wil het hele team en alle sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van dit prachtige weekend waarin ik veel heb geleerd. We hebben veel positieve punten die we meenemen naar de laatste races van het seizoen!”

Komende donderdag wordt alweer de volgende race voor het Nederlands kampioenschap verreden op het circuit  Zolder in België. De week erop is het alweer tijd voor de finaleraces op het TT Circuit van Assen, zaterdag 13 oktober.

 

Handige links British Superbike Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag
Tickets