Afgelopen weekend stond er voor Kiyano Veijer de EC Minimoto Kampioenschap op het Italiaanse circuit Franciacorta op het programma.

Donderdag werd er begonnen met de vrije trainingen op de snelle Italiaanse piste om zichzelf optimaal voor te bereiden voor de races welke zaterdag en zondag verreden zouden worden.

Veijer, die het weekend ervoor twee keer hard gecrashed was tijdens de trainingen in Berghem en hiervan de bijbehorende pijn aan overgehouden had, begon de trainingen direct al op een goed tempo. 5 trainingen werden er afgewerkt en aan het eind van de eerste dag was er al flinke progressie te zien ten opzichte van de eerder verreden races op hetzelfde circuit tijdens het Italiaanse civ Kampioenschap.

Op vrijdag stonden er een vrije en twee Kwalificatie trainingen op het programma. In de eerste kwalificatie wist Kiyano zijn rondetijden nog eens aan te scherpen en hij sloot deze training met een 8ste start positie af. In de tweede kwalificatie kon de negenjarige scholier nog een paar keer flink aanzetten om uiteindelijk te mogen vertrekken op een zevende positie voor de drie te verrijden races.

Met in race 1 op een zesde plek, race 2 een achtste en race 3 ook een achtste plek te zijn gefinished mag de VRN rijder tevreden terug kijken op het EC minimoto van 2018. Zeker wanneer we terug kijken naar de CIV race eerder dit jaar waar hij dit weekend maar liefst 1.3 sec per ronde sneller was.

Kiyano: “Ik had de positie iets beter verwacht maar mijn rondetijden zijn best goed, ik voel me helemaal thuis bij het team en heb het erg naar mijn zin in Italië. Ook de Familie Basso helpt mij overal waar het kan.”

Het niveau in de Junioren A in Italië is dit jaar wederom enorm gestegen, Kiyano laat zien dat hij steeds meer aansluiting vindt bij de snelste rijders.

Deze progressie is ook bij het team opgevallen en deze zijn tevreden met Veijer ’s resultaten. Zo is er voorzichtig samen met het team, welke onder leiding staat van Alessandro Basso en ook geniet van volledige ondersteuning van de CS Factory, een toekomstplan gemaakt voor de jongste VRN rijder. Zodat Kiyano ook het komend jaar bij het voor VRN bekende team onderdak vindt!

Dit avontuur werd mede mogelijk gemaakt door:

Veijer trappen, Heko-Tech Beuningen, GK Custom Painting, LS2 Helmets, Casco Sportivo, Veijer Houtbewerking, De Patrijs Cateringservice, Sport en Business Staphorst, Van Essen, CS Racing, Allesandro Basso, Veijertech, KNMV.