Goede resultaten voor Brink bij debuut op de Lausitzring

121
ricardo-brink
Ricardo Brink - Lausitzring | foto© Tiny Kolsters

Ricardo Brink kan terugkijken op een goed weekend op de Lausitzring. De coureur van SWPN, Stichting Zorgeloos Kind had nog niet eerder gereden op deze baan en wist een weekend die gekenmerkt werd door constante stijgende lijn af te sluiten met een veertiende en twaalfde plaats in de IDM Superbike races. Brink stond daarnaast in de natte kwalificatie een halve sessie bovenaan op de tijdlijst.

Ricardo Brink en SWPN begonnen vrijdag 24 augustus aan de vrije trainingen van de vijfde ronde van het IDM Superbike kampioenschap op de Lausitzring. Opnieuw een nieuw circuit voor de 20-jarige Brink. In de eerste sessie was het even wennen, maar de Yamaha-rijder wist al snel een redelijk goed tempo te vinden die hij vervolgens gedurende de dag steeds verder wist te verbeteren. In de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen was de baan nat. Brink was het snelste van iedereen in deze lastige omstandigheden en hij stond lang bovenaan op de tijdlijst. In het slot van de sessie droogde de baan op en eindigde Brink als achtste. In de tweede kwalificatie was de baan droog en noteerde de coureur uit Ijsselmuiden een vijftiende tijd. Brink was in deze sessie opnieuw een seconde sneller dan in de vrije trainingen en wist het gat naar de top-tien flink te verkleinen, waardoor hij met een goed gevoel kon beginnen aan de wedstrijden.

In de eerste manche wist Brink bij de start een plaats te winnen en hij wist vervolgens al snel zijn rondetijd uit de kwalificatie met een halve seconde te verbeteren. Brink wist vervolgens nog een rijder te passeren en in de loop van de race kwam de SWPN-rijder in gevecht met twee rijders voor de twaalfde positie. Na een positieve wedstrijd over zestien ronden kwam Brink als veertiende over de finish. In de tweede race wist Brink zijn ritme verder op te schroeven en het lukte hem om zijn rondetijden constanter te houden. Brink reed een goede wedstrijd, die hij wist af te sluiten met een mooie twaalfde plaats. Met zijn veertiende en twaalfde plaats op de Lausitzring heeft Brink in alle tien de races in het seizoen 2018 nog punten gescoord.

Coureur Ricardo Brink: ‘We wisten dat het geen gemakkelijk weekend zou worden, omdat ik nog niet eerder op dit circuit had gereden. We wisten in de vrije trainingen al snel een vrij goed tempo te vinden. Het was heel gaaf om in de eerste kwalificatie een periode eerste te staan en ik was ook zeer tevreden over de seconde die ik eraf wist te rijden in de tweede kwalificatie. In de eerste race was ik tevreden over mijn snelste raceronde, maar niet over mijn constante tempo. Dit was in de tweede race al een stuk beter en ben blij dat ik op dit nieuwe circuit tweemaal punten heb gescoord. Nu op naar mijn thuisrace in Assen, een evenement waar ik erg naar uitkijk!’

Teammanager Frank Brouwer: ‘We wisten van te voren dat de weekenden in Schleiz en Lausitz de moeilijksten van het jaar gingen worden, omdat Ricardo er nog niet eerder had gereden. Gezien de omstandigheden heeft Ricardo dit weekend het maximale eruit gehaald en goede resultaten neergezet. We gaan nu naar Assen, een circuit waar Ricardo erg goed de weg kent. We hopen tijdens onze thuisrace een mooie stap voorwaarts te maken en aan te haken bij de groep die vecht tussen de plaatsen en vijf en tien.’

SWPN en Brink gaan zich nu opmaken voor de thuisrace, die van 7 t/m 9 september zal gaan plaatsvinden op het TT Circuit Assen.

 

Handige links IDM Lausitzring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag