Goede training voor Colin Velthuizen tijdens Alpe Adria Cup in Assen

249
colin-velthuizen
Colin Velthuizen (l) | foto© Damon Teerink

Colin Velthuizen was afgelopen weekend gastrijder in de Supersport 300 klasse van de Alpe Adria Cup op Assen. Colin gebruikte dit evenement als voorbereiding op de aankomende IDM-evenementen. De 15-jarige coureur wist zich op de eerste startrij te kwalificeren en een mooie tweede plaats te scoren in de eerste race. In de tweede manche werd Velthuizen vierde.

Tussen de IDM-evenementen op de Lausitzring en Oschersleben in reed Colin Velthuizen in het weekend van 31 t/m 2 juni op het TT Circuit Assen. Velthuizen kwam uit in de Supersport 300 klasse van de Alpe Adria Cup, een internationale competitie die voornamelijk haar evenementen organiseert in Oost-Europa. Voor Velthuizen was dit evenement een mooie gelegenheid om te rijden voor eigen publiek en het was ook een goede training richting de aankomende IDM-races op Oschersleben. Velthuizen reed voor het eerst met zijn eigen Kawasaki Ninja 400 en dat was in de eerste vrije training nog even wennen. In de tweede vrije training was de afstelling al een stuk beter en wist Velthuizen op te schuiven van de zesde naar de vierde plaats op de tijdlijst.

Zaterdagmorgen was de kwalificatie, waarin Velthuizen een derde tijd wist te noteren. Dit betekende dat de coureur uit Heerjansdam vanaf de eerste startrij mocht vertrekken. Na de start kwam Velthuizen in een groep van vier rijders terecht die in gevecht waren voor de tweede positie. In het tweede deel bleven er drie rijders bij elkaar tot de finish. Het was een spannend gevecht. Velthuizen wist in de laatste ronde zijn concurrenten achter zich te houden en een mooie tweede plaats te scoren.

In de tweede race viel het aan de kop wat sneller uit elkaar. De twee leiders reden weg met een rijder daartussen op plaats drie. Velthuizen vocht kort daarachter met een collega coureur voor de vierde plaats. De race werd echter twee ronden voor het einde vroegtijdig beëindigd vanwege een rode vlag situatie. Velthuizen was bij de achtste doorkomst als vierde doorgekomen en dat was dan ook zijn einduitslag in de tweede race.

Colin Velthuizen #64:‘We hebben een goed trainingsweekend achter de rug. Vrijdag ging niet alles zoals ik had gewild, maar zaterdag toch een goede stap kunnen maken met een mooie P2 in de eerste race. De tweede race ging minder goed, mijn achterband begon te spinnen en er zat niet meer in dan een vierde plaats. Nu volle focus op Oschersleben!’

Nu gaat Velthuizen zich opmaken voor de tweede ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap op Oschersleben tijdens de German Speedweek evenement. Naast het IDM wordt er ook een wedstrijd gereden voor het World Endurance kampioenschap, waardoor het tijdschema er ook iets anders uitziet dan gebruikelijk. Velthuizen begint aankomende donderdag (6 juni) aan zijn vrije trainingen en vrijdag rijdt hij één kwalificatie. Zaterdag (8 juni) wordt een belangrijke dag, want staat er de tweede kwalificatie en twee wedstrijden op het programma.