“Eindelijk” waren de woorden van Colin Velthuizen toen hij hoorde dat hij weer mocht trainen op de motor. Nadat de 16-jarige coureur een lange periode zijn passie niet kon uitvoeren, heeft hij nu weer trainingsmeters gemaakt met zijn Kawasaki Ninja 400. Eerst op de TT Junior Track in Assen en woensdag 27 mei tijdens een testdag van de KNMV op het grote TT Circuit Assen.

In de afgelopen maand had Colin Velthuizen al trainingsmeters gemaakt met zijn Supermoto op de TT Junior Track in Assen en had hij met zijn Kawasaki Ninja 400 kunnen trainen op het Politie Circuit in Lelystad. Deze twee momenten kwamen mooi samen op Hemelvaartsdag, toen Colin op de TT Junior Track zowel zijn Supermoto als Kawasaki Ninja 400 aan de tand kon voelen. Een prachtige trainingsdag om weer gevoel en ritme op te bouwen op de motor.

Woensdag 27 mei kwam Colin weer voor de eerste keer in actie op het grote TT Circuit Assen. Dit deed hij tijdens een circuitdag georganiseerd door de KNMV. Er werd gereden op de WK-layout, wat het extra spectaculair maakte. Colin had de mogelijkheid om te trainen op de motor van het Valvoline RT-Motorsports by SKM-Kawasaki team. Het was een hele nuttige dag met veel rijtijd, waardoor Colin met het team veel dingen kon proberen met de afstelling. Dat het werkte was duidelijk, want de tijden van de coureur uit Heerjansdam ging snel omlaag gedurende de testdag.

Colin Velthuizen #64: “Het is een super gevoel dat we weer aan het trainen zijn. De testdag op het TT Circuit Assen was top. We hebben veel dingen kunnen proberen. Sommige dingen pakten heel goed uit en daardoor wisten we snelle tijden te noteren. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze eerste trainingen! Deze dagen werden mogelijk gemaakt door de KNMV en daar wil ik hen voor bedanken! In de komende periode gaan we verder met trainen, waardoor we het juiste ritme hebben wanneer de races gaan beginnen.”


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App