Het VRN-Racing Team reisde afgelopen zaterdag af naar het Circuitpark Berghem waar voor Collin Veijer een trainingswedstrijd op het programma in de door de S.O.B.W. georganiseerde Expi-klasse.

De trainingen en wedstrijden waren voor Collin Veijer bedoeld als mogelijkheid om wedstrijdritme op te doen en een extra training voor de afsluitende wedstrijd van het Italiaans CIV kampioenschap welke komend weekend op het programma staat. Collin reed deze wedstrijden dan ook buiten mededing mee.

Eenmaal aangekomen op het circuit werd de voor Collin nieuwe baan eerst te voet verkend alvorens de mini-GP machine  gestart werd voor de eerste training.

De Furori-ambassadeur liet meteen zien dat het Brabantse circuit hem wel lag en hij er goed uit de voeten kon. Collin wist dan ook meteen snelle tijden op de klok te zetten en de eerste vrije training af te sluiten met de snelste rondetijd. In de kwalificatie wist Collin zich steeds  te verbeteren wat aangaf aan dat hij zich in deze korte tijd het circuit had eigen gemaakt.

Na vanaf de pole aan de eerste wedstrijd te zijn begonnen wist Collin meteen na de start de leiding te nemen en na zeventien ronden als winnaar de finish te passeren.

Helemaal tevreden was Colin echter nog niet, hij vond zelf dat er hier en daar nog ruimte was voor een paar kleine verbeteringen. Maar aangezien het voor Colin een training was voelde hij er meer voor om tijdens de tweede race vanaf de start nog strakkere en constantere rondetijden op de klok te zetten.

Ook de start van de tweede wedstrijd ging volgens plan en het jonge Staphorster wegracetalent wist dan ook opnieuw de leiding te nemen, deze vervolgens in de resterende zeventien ronden tellende wedstrijd niet meer uit handen te geven en opnieuw als winnaar de finish te passeren.

Al met al een geslaagde wedstrijddag waarin er naast de twee overwinningen vooral veel geleerd werd; met name in de tweede race liet de VRN-Racing Team coureur een goed en vlak tempo zien. Kortom een goede generale voor aankomend weekend als Colin deel zal nemen aan de afsluitende race van het Italiaans CIV-kampioenschap op het circuit van Vallelunga (nabij Rome).