IDM Supersport 600: Gradinger wint, Van der Valk zesde op zaterdag in Schleiz

141
schleiz
Gradinger, Wahr en Enderlein in de openingsronde | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Thomas Gradinger heeft zaterdag in Schleiz de eerste IDM Supersport 600 wedstrijd op zijn naam geschreven. De Oostenrijker won met grote voorsprong voor Max Enderlein en Kevin Wahr. Vasco van der Valk werd keurig zesde.

Thomas Gradinger pakte kopstart en werd vervolgens pas na de finish weer terug gezien door de rest van het veld. Hetzelfde gold voor Max Enderlein die op de openingsronde na de hele race op de tweede plaats rondkoerste. In die openingsronde was het Kevin Wahr die de tweede plaats in handen had maar een fout in de tweede ronde wierp hem ver terug.Daarachter was het in de openingsfase even wat spannender. Er ontstond een groep van een vijftal rijders die vochten om de derde plaats met ook Vasco van der Valk daarbij. Jonas Geitner schakelde zichzelf uit door een crash in de eerste ronde en enkele ronden later deed Marc Buchner hetzelfde.

Jonas Geitner
Crash Jonas Geitner | foto© Tiny Kolsters

Van der Valk reed een sterke openingsfase waarin hij enkele rijders wist te passeren en om vervolgens na de valpartij van Buchner op te schuiven naar de vierde plaats. Een ronde later werd de SWPN/Stichting Zorgeloos Kind rijder echter weer gepasseerd door Kevin Wahr die na zijn fout in de tweede ronde snel weer door het veld naar voren kwam.

Halverwege de race wist Wahr ook voorbij te gaan aan Janusz Prokop waarmee de Duitser de derde plaats in handen nam en die ook over de meet wist te brengen. Weber Kawasaki rijder Prokop werd simpel vierde.

In de slotfase kreeg Vasco van der Valk bezoek van de gastrijders Thomas Walther en Rafael Neuner. Walther wist voorbij te gaan aan de coureur uit Amersfoort en ondanks verwoede pogingen in de laatste ronden lukte het onze landgenoot niet meer om de voor zijn thuispubliek acterende Duitser terug te pakken. Walther werd daarmee vijfde en Van der Valk werd prima zesde.

Joey den Besten reed een keurige trainingswedstrijd en finishte die op een veertiende plaats.

 

Handige links IDM Schleiz:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live timing