Gran Premio Michelin de Aragon: Tijdschema aangepast i.v.m. F1 clash

17
jorge-lorenzo
Jorge Lorenzo & Valentino Rossi - Aragon 2018| foto© Randy van Maasdijk

Komend weekend wordt op Motorland Aragon de veertiende Grand Prix van het seizoen verreden. Tijdens dit evenement zal het tijdschema voor de wedstrijddag afwijken van het gebruikelijke tijdschema, dit vanwege een clash met het F1 evenement in Singapore.

Het laatste Europese Grand Prix weekend op Europese bodem alvorens het MotoGP wereldkampioenschap begint aan de overzeese weekenden in Thailand, Japan, Australië en Maleisië kent op de wedstrijddag een ander tijdschema.

Op zondag 22 september wordt namelijk in Singapore ook een Formule 1 race verreden. Deze F1 race Marina Bay Street Circuit wordt verreden als een nachtrace waardoor de start van deze race om 14:15 uur Nederlandse tijd van start zal gaan, ten tijde dus van de MotoGP race die volgens het gebruikelijke Europese tijdschema om 14:00 uur van start zou gaan.

In verband met deze clash heeft Dorna besloten om het tijdschema van de wedstrijddag van de Gran Premio Michelin de Aragon te wijzigen.

De warm-up sessies zullen volgens het gebruikelijk tijdschema om 08:40 uur van start gaan en ook de start van de Moto3 race zal ongewijzigd blijven. De Moto2 en de MotoGP race zullen echter in omgekeerde volgorde worden verreden waarbij de start van de MotoGP race nu om 13:00 uur gepland staat en de Moto2 race om 14:30 uur op het programma staat.

Het nieuwe tijdschema voor zondag 22 september:

  • 11:00 uur Moto3 race
  • 13:00 uur MotoGP race
  • 14:30 uur Moto2 race

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App