Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana: Bendsneyder draait voorin mee op eerste dag

52

Op de eerste dag van de GP van Valencia heeft Bo Bendsneyder zich steevast in de hoogste regionen laten zien. De Nederlandse rijder van NTS RW Racing GP sloot FP2 af met de vierde tijd (1.35.052), wat in de gecombineerde stand goed was voor de achtste plaats. Piotr Biesiekirski kroop met zijn tijd van 1.37.429 aanzienlijk dichter naar de toptijden toe. Qua positie kwam hij echter nog niet verder dan de 29ste plaats.

De omstandigheden waren deze vrijdag een stuk beter dan een week geleden op hetzelfde Ricardo Tormo-circuit en dat was duidelijk te merken. Niet alleen waren de tijden een stuk sneller, ook de verschillen waren veel kleiner. Met 1.35.287 was Bendsneyder in FP1 al veel sneller dan vorige week op een droge baan. Die tijd leverde een dertiende plaats op, op 0.432 van de snelste tijd. In de middag reed Bendsneyder 1.35.052: de vierde tijd met een verschil van nog maar 0.159. Met de achtste tijd (+0.197) in de gecombineerde ranglijst is hij voorlopig rechtstreeks geplaatst voor Q2.

Ook Piotr Biesiekirski was meteen al heel veel sneller dan zijn snelste tijd van vorige week. De 1.37.469 van FP1 wist hij in de middagsessie aan te scherpen tot 1.37.429. Het verschil naar de top bedroeg 2.536.

Bo Bendsneyder: “Het fijne is dat we vandaag meteen op een droge baan konden beginnen, met de wedstrijd van vorige week als uitgangspunt. In die wedstrijd was er weinig grip, doordat het de twee dagen ervoor geregend had, en die grip was nu veel beter. Ik was in mijn tweede rondje in FP2 al sneller dan vorige week in de wedstrijd. Omdat ik meteen al een goed gevoel had, hebben we weinig veranderd. In FP2 kon ik me zodoende concentreren op twee lange runs en een time attack. Ik merkte wel dat ik een lichte trilling aan de achterkant had. Misschien hebben we daar wel iets te veel grip. Dat gaan we onderzoeken, zodat we deze lijn morgen kunnen doorzetten.”

Piotr Biesiekirski: “Na een veelbelovende ochtend zijn we vanmiddag een beetje tegen een muur aan gelopen. Ik ben in staat om constant in de 1.37’s rond te ronden en ongeveer mijn beste tijd uit de eerste sessie te evenaren, maar ik kan niet verder verbeteren, dus we zullen zien wat we daar morgen aan kunnen doen. De motor werkt echter prima. We hebben op dit moment vrijwel dezelfde setup als Bo en hij was erg snel vandaag, dus er is duidelijk niets mis met de motor. Ik kijk er naar uit om morgen weer de baan op te gaan en mezelf te verbeteren.”

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App