Hamberg, Caljouw en Bloemhard ‘back on track’ in Assen

370
jorn-hamberg
Jorn Hamberg | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Het duurde een paar maanden, maar de Performance Racing coureurs konden eindelijk weer in actie komen tijdens een officiële KNMV-trainingsdag op het TT Circuit Assen. 

Woensdag 01 juli was het moment daar en mochten Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard eindelijk weer de baan op. Waar het in delen van het land met bakken uit de hemel kwam, bleef het op het TT-circuit opmerkelijk droog en kwam zelfs de zon tevoorschijn. Het waren prima omstandigheden voor een mooie en productieve trainingsdag. Iedereen was benieuwd hoe het zou verlopen na de lange onderbreking.Met maar liefst vijf sessies van ruim twintig minuten, was er voor de coureurs van het Performance Racing team voldoende rijtijd. Jorn Hamberg wilde graag verder met de afstelling van zijn nieuwe Yamaha R6 Supersport machine, Ilja Caljouw wilde kijken hoe hij ervoor stond met zijn zeshonderd machine en Virgil-Amber Bloemhard wilde zijn flow vanuit Spanje meenemen naar Drenthe. De eerste sessie was het circuit nog deels nat van de regen van de dag ervoor, maar de temperatuur was direct al erg aangenaam. De mannen bouwden hun tempo op, om zo het gevoel met de motor terug te krijgen.

De tweede sessie kwam het zonnetje erbij kijken en droogde de baan snel op. Het tempo kon omhoog worden geschroefd. Terwijl Caljouw met zijn Yamaha de juiste rijlijnen probeerde te vinden, waren het Hamberg en Bloemhard die zich toelegden op de afstelling van de vering. Jorn wist steeds meer progressie te boeken, terwijl Virgil nog met de nodige problemen te kampen had. In de derde sessie moest Ilja Caljouw halverwege helaas opgeven wegens een technisch probleem. Hierdoor was hij genoodzaakt de rest van de dag met de reservemotor in actie te komen.

Tijdens de vierde sessie vond er een zogeheten ‘racesimulatie’ plaats. Hierbij vertrokken de coureurs vanuit een startopstelling. Deze sessie leken voor Virgil de problemen met de vering verholpen, kwam Jorn mooi rond, maar moest Ilja toch even wennen aan de reservemotor. Desondanks ging het gedurende deze sessie ronde na ronde beter. De laatste sessie konden de coureurs een goed ritme rijden, waarna de dag goed werd afgesloten.

Ondanks een technisch probleem, kan het team terugkijken op een goede dag. We hebben kunnen testen onder zeer goede weersomstandigheden. Na maanden van wachten weer wat actie. Het was goed om weer bezig te zijn met onze sport en daarom zijn we blij met de steun van onze sponsoren die ook in deze bizarre tijd achter ons blijven staan.

De volgende test staat gepland op maandag 27 juli. Het Performance Racing team komt dan wederom in actie op het TT-circuit.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App