Hartog sluit IDM weekend in Schleiz met een goede race af

315
rob-hartog
Rob Hartog | foto© Henk Teerink

Rob Hartog begon de IDM ronde op de voor hem onbekende baan in Schleiz goed. Gedurende de kwalificaties en eerste race lukte het Hartog niet om voldoende door te versnellen. In de eerste race finishte hij als negende. In de tweede race wist Hartog zijn tempo flink op te schroeven en wist hij naar een zevende plaats te rijden.

De derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd verreden op het semipermanente en uitdagende circuit van Schleiz. De baan met hoogteverschillen, snelle en blinde bochten is niet makkelijk onder de knie te krijgen, maar Rob Hartog had vanaf de eerste vrije training gelijk een goed tempo te pakken. De coureur van Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki bleef daarna wel vooruitgang boeken in de trainingen, maar het ging in Hartog’s ogen niet snel genoeg. Hartog was dan ook niet tevreden met zijn tiende tijd na de kwalificaties.

In de eerste race van zaterdagmiddag had Hartog, bijna zoals gebruikelijk dit jaar, een hele goede start en reed vijfde na de eerste bocht. Het lukte de 29-jarige coureur niet om deze positie vast te houden en miste het tempo om met de top-zes mee te gaan. In de tweede helft van de race reed Hartog op een negende plaats en hij kwam ook in deze positie over de finish.

In de warm up van zondagmorgen was het tempo van Hartog al beter en dit resulteerde ook in een betere tweede IDM Supersport 600 race. Hartog wist constant rondetijden in de 1’29 te klokken, waardoor hij veertien seconden sneller de race wist af te leggen dan zaterdag. Deze keer finishte Hartog op plaats zeven. Nog niet de positie die Hartog ambieert, maar de tweede race was wel een positieve verbetering ten opzichte van de rest van het weekend in Schleiz.

Hartog staat nu op een vijfde positie in het kampioenschap. De volgende IDM ronde is de thuisrace van Hartog op het TT Circuit Assen. Dit evenement wordt van 13 t/m 15 augustus verreden.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?