Galang Hendra Pratama heeft op zaterdagmiddag de WorldSSP300 pole gepakt in Brno. De Indonesiër was in Superpole 2 het snelst voor Scott Deroue en Ana Carrasco. Walid Khan kwalificeerde zich als vierde, Glenn van Straalen als achtste, Koen Meuffels als negende, Dennis Koopman als 23e en Ryan Vos als 28e.

Superpole 1
Voordat de strijd om pole position kon worden gevoerd werd de eerste Superpole sessie verreden waarbij de snelste twee coureurs verder mochten naar Superpole 2. Voor Enzo de la Vega ging het in zijn eerste snelle ronde al mis aangezien hij bij het uitkomen van bocht 12 hard onderuit ging, wel bleef hij ongedeerd. Even later ging ook thuisrijder Vojtech Schwarz onderuit in bocht 5.

Het was een drukte van belang in deze kwalificatie met de coureurs die een optimale slipstream probeerden te krijgen met de kleine WorldSSP300 machines. Dit eiste zijn tol aan het eind van de kwalificatie aangezien Mika Perez en Paolo Grassia bij het uitkomen van bocht 10, Schwantz Corner, in contact kwamen met elkaar en ten val kwamen. De motoren bleven op de baan liggen die ternauwernood door de achtervolgende coureurs konden worden ontweken waardoor er een rode vlag werd gezwaaid en de sessie ten einde kwam.

Het waren uiteindelijk Dorren Loureiro en Jan Ole Jähnig die de snelste twee coureurs waren en verder konden naar Superpole 2. Dani Valle noteerde de derde tijd wat hem een dertiende startplaats oplevert, verder waren het Perez, Sánchez, Grassia, Herrera, Rusmiputro, De la Vega en Pratna in de top tien. Dennis Koopman reed de dertiende rondetijd waarmee hij vanaf de 23e positie mag starten, Ryan Vos kwam naar de achttiende tijd.

Superpole 2
Vervolgens waren het de twaalf overgebleven coureurs die het zouden uitvechten voor pole position. Ana Carrasco, winnares van de laatste twee races in Italië en Engeland, die in de beginfase de snelste rondetijd wist te zetten. Hier zou ze niet lang van kunnen genieten aangezien het Galang Hendra Pratama was op de Yamaha R3 die onder de tijd van de Spaanse wist te duiken en de pole overnam met een 2’17.396 nadat de Indonesiër op vrijdag ook al het snelst was. Scott Deroue wist zich in de slotfase nog naar voren te knokken en zich uiteindelijk als tweede kwalificeerde. Carrasco had de derde tijd in handen ondanks dat haar Kawasaki in de laatste minuten dienst weigerde.

Walid Khan reed een knappe vierde tijd voor Manuel Gonzalez en Dorren Loureiro. De zevende tijd werd gereden door Nick Kalinin voor Nederlanders Glenn van Straalen en Koen Meuffels die de race op zondagmiddag vanaf de derde startrij mogen beginnen. Daarachter waren het Jan Ole Jähnig, Luca Grünwald en Andy Verdoïa.

De WorldSSP300 race op het Automotodrom Brno in Tsjechië zal zondagmiddag om 14:20 uur van start gaan.

 

Handige links Acerbis Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag