Zaterdag 11 juli gaat het dan echt beginnen voor Druijff Racing Kawasaki met de eerste race van de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Coureurs Nigel Walraven, Vasco van der Valk en Alexander Klaassen zijn er klaar voor en kunnen niet wachten om met hun Kawasaki ZX-10R er een sterke seizoensopener van te maken.

Nadat Druijff Racing Kawasaki begin maart al de eerste test in Spanje heeft afgewerkt, gaat het dan zaterdag 11 juli voor het eerst om de punten. Tijdens de openingsrace van de OW Cup komen Nigel Walraven, Vasco van der Valk en Alexander Klaassen in de actie in de ONK SuperCup 1000 klasse. Het wordt gelijk een druk programma voor Druijff Racing Kawasaki, want een week later (zaterdag 18 juli) staan er dubbele wedstrijden op het programma. Binnen acht dagen worden dus de eerste drie races van het seizoen verreden.

De laatste tests in Assen verliepen uitstekend. Nigel Walraven ging erg snel rond met zijn Kawasaki ZX-10R. Voor Vasco van der Valk is het zijn debuutjaar in de Superbike klasse, maar hij maakt ook snel en veel progressie. Alexander Klaassen stapte naar jarenlang met Suzuki te hebben gereden dit jaar over naar Kawasaki. Ook Alexander begon zich gedurende de trainingen steeds beter thuis te voelen op de ZX-10R. De drie rijders blikken vooruit op de eerste wedstrijd, die zaterdagmiddag 11 juli om 15:00 uur van start gaat op het TT Circuit Assen.

Nigel Walraven: “Ik sta natuurlijk te popelen om te beginnen. Met de testen waren we constant sterk, maar alles is natuurlijk anders zodra er een wedstrijdelement om de hoek komt kijken. Ik ben benieuwd hoever we al zijn met de ontwikkeling van de nieuwe fiets en hoop gelijk een mooie wedstrijd op het asfalt te kunnen leggen.”

Vasco van der Valk: “Ik heb er ook veel zin in! Het is natuurlijk wel spannend om mijn eerste race op een Superbike te rijden. Ik hoop in het weekend veel progressie te kunnen boeken. Dat is tevens het hoofddoel van dit seizoen.”

Alexander Klaassen: “Ik heb er onwijs veel zin in! Eindelijk weer die adrenaline door je lichaam op de momenten dat het moet gebeuren en natuurlijk de wedstrijdspanning die erbij komt kijken. Ik hoop dat ik tijdens deze openingsrace dat beetje extra kan vinden in het ijzersterke veld.”

OW Cup kalender 2020

  • zaterdag 11 juli – TT Circuit Assen
  • zaterdag 18 juli – TT Circuit Assen
  • 14 t/m 16 augustus – Schleiz
  • zaterdag 12 september – TT Circuit Assen
  • zaterdag 3 oktober – TT Circuit Assen
  • zaterdag 10 oktober – TT Circuit Assen

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App