IDM punten voor Van der Voort op uitdagende circuit van Schleiz

473
melvin-van-der-voort
Melvin van der Voort | foto© Henk Teerink

Melvin van der Voort heeft een dertiende plaats gescoord tijdens de IDM Supersport 600 ronde op het circuit van Schleiz. De SWPN-coureur kwam voor de eerste keer met de Yamaha R6 in actie op deze lastige en uitdagende baan. Melvin wist zich, na veel progressie in de trainingen, keurig als twaalfde te kwalificeren.

De derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd verreden in Schleiz. Het semipermanente circuit kenmerkt zich door hoogteverschillen, blinde en snelle bochten. Kortom een uitdagend circuit. Melvin had nog niet eerder met de Yamaha R6 op deze baan gereden, waardoor het tijdens de vrije trainingen even wennen was. In de kwalificaties wist Melvin een mega stap voorwaarts te maken en haalde hij ruim twee seconden van zijn tijd af. De SWPN-coureur eindigde de eerste kwalificatie op een keurige achtste plaats en zou zich na de tweede kwalificatie als twaalfde te plaatsen voor de races.

Helaas kon Melvin zijn sterke kwalificaties geen vervolg kunnen geven tijdens de race in Schleiz. Vanaf de vierde startrij schakelde Melvin in de openingsfase tweemaal mis, waardoor de Yamaha-coureur terugviel naar een positie ruim buiten de top-twintig. In het resterende deel van de race wist Melvin nog terug te komen naar plaats twintig en finishte ook in deze positie. In de warm up van zondagmorgen kwam Melvin nog ten val, toen hij met terugschakelen tussen de versnellingen kwam te zitten. Daarom werd er besloten om in de race telkens de koppeling te gebruiken. Melvin had een uitstekende start en lag negende na de eerste doorkomst. Vervolgens kwam de jonge coureur uit Ede in gevecht met een aantal andere rijders voor de tiende plaats. Na een goede race passeerde Melvin als dertiende de eindstreep.

Melvin van der Voort: “Het was de eerste trainingsdag zeker even wennen met de Supersport 600 motor op Schleiz. Na de eerste dag hebben we met het team goed besproken waar ik zelf en ook de motor stappen kon maken. Dit zorgde ervoor dat we een flinke stap konden maken in de kwalificaties. De twaalfde startplaats was zeker niet verkeerd op dit circuit. In de eerste race maakte ik al snel paar schakelfoutjes, waardoor het geen goede race werd. De tweede race werd een pittige, maar ook mooie race. Het was gaaf om te strijden voor de top-tien en ik ben erg blij met de punten die we hebben kunnen pakken.”

De volgende IDM Supersport 600 ronde is de thuisrace van Melvin en het SWPN team op het TT Circuit Assen. Dit evenement wordt van 13 t/m 15 augustus verreden.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]