IDM Schleiz: Opnieuw podium voor Danny de Boer

73
boer
Danny de Boer (44) | Foto© Felix Wiessmann

Danny de Boer heeft ook tijdens de derde ronde van het IDM op het circuit van Schleiz uitstekend weten te presteren. De Van Zon-BMW-Remeha Superbike Team coureur wist vanaf de derde plaats op de startgrid een negende en derde plaats te scoren en daarmee zijn tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap te verstevigen.

Voorafgaand aan het weekend stak Danny de Boer niet onder stoelen of banken dat het semipermanente statencircuit van Schleiz niet in het lijstje van meest favoriete circuits van het kampioenschap behoorde.“In Assen en Hockenheim heb ik duidelijk meer kans om te winnen. Maar Schleiz behoort nu eenmaal tot de kalender zoals meer races dat doen. Het gaat niet om persoonlijke voorkeuren.”

De vrije trainingen werden vrijdag gebruikt om een aantal zaken uit te proberen om vervolgens goed voorbereidt te zijn op de twee zaterdag te verrijden kwalificatietrainingen. Tijdwinst hoefde er immers pas op zaterdag worden behaald.

Zaterdagochtend tijdens de eerste kwalificatie verliep alles echter nog niet naar wens voor de coureur uit Staphorst. Met een snelste ronde van 1’26.513 zag De Boer zijn naam na afloop terug als zevende op de lijst. In de tweede kwalificatie knabbelde de BMW S 1000 RR coureur echter nog eens achttiende seconde af van zijn tot dan toe snelste tijd wat resulteerde in de derde tijd, zowel in de sessie als ook op de samengestelde lijst na twee kwalificaties.

Zondag tijdens de eerste race was de Nederlander, ondanks een goede start bepaald niet in feeststemming. Na de tweede ronde kwam De Boer in het tweede gedeelte van het startveld door en moest zich vervolgens onder tropische temperaturen moeizaam naar voren zien te vechten, maar meer dan de negende plaats zat er niet in.

“Het gebeurde in de tweede ronde,” zo vertelde De Boer na afloop. “Op het onderste gedeelte van het circuit zit een oneffenheid in het asfalt en ik remde daar te hard terwijl ik derde lag. Door het harde remmen kwam mijn achterwiel los en moest ik door het gras verder. De groep voor mij kon ik daarna relatief snel achterhalen, maar hen inhalen is in Schleiz een ander hoofdstuk. Meer dan de negende plaats zat er hierdoor niet meer in.“

In de tweede race verging het de sympathieke Staphorster echter beter, dit ondanks dat met het behalen van de derde plaats zijn uiteindelijke doel niet behaald kon worden. De wedstrijd werd namelijk na twaalf van de achttien ronden vroegtijdig afgevlagd vanwege een rode vlag situatie.

“Natuurlijk ben ik zeer ontevreden over de eerste race. De tweede race ging het beter al had er naar mijn gevoel nog iets meer ingezeten als de wedstrijd niet vroegtijdig afgevlagd zou zijn geweest. Maar hoe dan ook, ondanks dat Schleiz niet mijn lievelingscircuit is mogen we niet ontevreden zijn gezien de situatie en de behaalde resultaten. Daarnaast is de atmosfeer hier in Schleiz, met ruim 28.000 bezoekers langs de baan tijdens de wedstrijddag, fantastisch. Echt, het publiek hier is geweldig.“

Over veertien dagen, van 11 t/m 13 augustus, komt het team Van Zon-Remeha-BMW in actie op het TT Circuit Assen tijdens de Nederlandse ronde van het IDM.

 

Handige links IDM Schleiz:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live timing