Benro Racing is klaar voor de seizoensstart op de Lausitzring. In de afgelopen weken hebben Milan Merckelbagh en Tom Toparis getest op Oschersleben en Most om zich voor te bereiden op de eerste ronde van het IDM Supersport kampioenschap. Komend weekend staan er twee wedstrijden op het programma op het Duitse circuit.

De Australiër Tom Toparis kwam 1 mei naar Nederland, nadat hij bijna alle races voor het Australische Supersport kampioenschap had gewonnen. Milan Merckelbagh had ondertussen in Spanje en Assen al tests afgelegd. De twee jonge coureurs gingen vervolgens begin mei testen op Oschersleben. Voor Toparis was het belangrijk om het circuit te leren en voor Merckelbagh was het de eerste keer met de Yamaha R6 op deze baan. Het was erg koud tijdens de test, maar de rijders wisten samen wel ritme op te doen.

Afgelopen weekend waren de Benro Racing coureurs aan het testen op Most. Het circuit in Tsjechië is dit jaar nieuw op de IDM kalender. De eerste dag konden Merckelbagh en Toparis flink wat meters maken en een goed gevoel opbouwen, maar tijdens de tweede dag regende het en was het vanwege de nieuwe asfaltlaag erg glad. Komend weekend (17 t/m 19 mei) gaat het echte werk beginnen, want dan rijden de Australiër en Limburger de eerste twee races van het seizoen op de Lausitzring. De eerste wedstrijd start zondagmorgen om 11:20 uur en de tweede race begint om 14:50 uur. Onderaan in deze nieuwsbrief is het volledige tijdschema geplaatst.

Milan Merckelbagh: ‘We hebben een goede testperiode achter de rug. In Most hebben we een goede eerste dag gehad. Helaas regende het op de tweede dag, waardoor we niet veel hebben kunnen rijden. Most is een mooi circuit en ik kijk uit naar de race daar. Op de Lausitzring zal het zeker een zwaar gevecht worden aangezien de competitie erg groot is. Maar ik heb er veel zin in en ik ben klaar voor de strijd!’

Tom Toparis: ‘Ik ben erg blij met de tests die we gehad hebben. Al was het weer niet altijd perfect, we hebben veel geleerd en ik denk dat we in de buurt zijn van waar we willen staan. Het zal een uitdaging worden om de Lausitzring gedurende het raceweekend te leren kennen. Maar ik ben er helemaal klaar voor en ik hoop dat we goed weer krijgen tijdens de eerste ronde van het seizoen. Ik voel mij erg op mijn gemak bij het team. Ik hoop dat het niet alleen deze race goed gaat, maar dat we ook kunnen verbeteren naarmate het seizoen vordert. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan!’

 

Handige links IDM Lausitzring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App