IDM Superbike kampioenschap ligt volledig open bij aanvang op de Nürburgring

794
Foto credit: Damon Teerink

Met vier verschillende winnaars uit vier races ligt het IDM Superbike kampioenschap 2021 volledig open wanneer de rijders gaan beginnen aan de derde ronde van het seizoen op de Nürburgring tijdens het Truck GP evenement. Pepijn Bijsterbosch is de enige Nederlandse deelnemer in de Eifel.

Tijdens de derde ronde van het IDM seizoen 2021 komt alleen de Superbike 1000 klasse in actie. Het evenement wordt verreden in het bijprogramma van de ADAC Truck Grand Prix op de Nürburgring. Marc Moser, Ilya Mikhalchik, Dominic Schmitter en Valentin Debise wisten de voorgaande vier races te winnen. Op het eerste oog is het IDM Superbike seizoen spannender dan ooit, want ook Luca Grunwald kwam in Most al eens al eerste over de finish, maar moest zijn zege inleveren omdat hij te licht werd bevonden bij de keuring. Ook Bastien Mackels van het Nederlandse SWPN team was al meerdere malen dichtbij een overwinning. De onderlinge verschillen in de top van het kampioenschap zijn dan ook erg klein.

Aankomend weekend op de Nürburgring wordt wel een belangrijke krachtmeting om te kijken of de onderlinge verschillen ook voor de rest van het seizoen zo klein zullen blijven. Iljya Mikhalchik, de kampioen van 2018 en 2019, moest de IDM races in Most missen vanwege verplichtingen in het WK Endurance, net als Florian Alt. De eerste ronde in Oschersleben werd verreden onder wisselende weeromstandigheden. Wanneer het dit weekend droog is op het circuit in de Eifel, maar dat weet je daar nooit, kan Mikhalchik wel voor het eerst dit jaar zijn ware potentieel laten zien. Ook Alt werd vooraf gezien als een titelkandidaat, maar hij scoorde in Oschersleben maar erg weinig punten en natuurlijk nul punten door zijn afwezigheid in Most, waardoor de Duitser al op zeer grote achterstand staat.

Schmitter was tot nu toe het meeste constantie in 2021 en gaat aan de leiding in het kampioenschap voor Debise en Mackels. Pepijn Bijsterbosch is de enige Nederlander op de Nürburgring, nadat Ricardo Brink deze week bekendmaakte dat hij stopt bij het BCC Racing Team in het IDM en zich gaat richten op zijn deelname in het Dutch Superbike kampioenschap. Brink had niet de klik en het juiste vertrouwen om verder te gaan met het Duitse team in het IDM. Lees meer via: https://www.racesport.nl/ricardo-brink-beeindigt-samenwerking-met-bcc-racing-in-idm-superbike/. Voor Bijsterbosch was zijn start van het seizoen moeizaam. De coureur woonachtig in de Punthorst is nog bezig om de nieuwe BMW M1000RR naar zijn hand te zetten. Bijsterbosch zijn beste resultaat was tot nu toe een tiende plaats in Oschersleben.

Het wordt een kort raceweekend voor de IDM rijders op de Nürburgring, aangezien zij op vrijdag niet in actie komen. Zaterdagmorgen wordt er begonnen met een vrije training van een uur, die om 8:00 uur al begint. Gedurende de dag zijn er twee kwalificaties en de dag wordt einde middag (17:00 uur) afgesloten met de eerste race. Zondagmiddag om 14:15 uur gaat de tweede race van start. Beide wedstrijden zijn live te bekijken via www.idm.de/live

Handige links IDM Nürburgring 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen

 

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter