IDM Supersport 300: Finn de Bruin wint eerste race op de Nürburgring

360
Dennis Koopman en de Finn Bruin (4) | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Op de Nürburgring wist Finn de Bruin zondagochtend de eerste race in de IDM Supersport 300 klasse te winnen. De Bruin versloeg in de ultieme meters van de wedstrijd Dennis Koopman. Ewald ’t Hoen pakte een keurige derde plaats.

De start werd even opgehouden door een technisch probleem bij één van de rijders. Na een extra opwarmronde mochten de rijders dan toch van start. Dennis Koopman pakte direct de leiding en kreeg Finn de Bruin in zijn wiel. Beiden waren ook al de snelste rijders  geweest in de trainingen.Koopman en de Bruin vochten de hele race zij aan zij om de overwinning en wisselden diverse malen van positie. Bij het ingaan van de laatste ronde leidde Koopman en het was ook Koopman die als eerste uit de laatste bocht kwam. In de sprint naar de finish sloeg de Bruin echter alsnog toe en won de race.

Daarachter was het ook bijzonder spannend. Een groep van vijf rijders vocht om de laatste podiumpositie. In die groep vier Nederlandse rijders en één Duitse rijder. Ewald ’t Hoen kwam als eerste van die groep onder de zwart-wit geblokte vlag door en pakte zo een prima derde plaats voor Djoy Blommers, Kevin Mijwaart, Joep Overbeeke en  de Duitser Max Kappler.

De Duitser Troy Bude pakte de achtste plaats voor Jaro Hoekstra en Xavier van Duffelen die de top tien vol maakte.

 

Handige links IDM kampioenschap Nürburgring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livestream
Fotoverslag