IDM Supersport 600: Thomas Gradinger op pole, Vasco van der Valk tiende

292
valk
Vasco van der Valk | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Op de Schleizer Dreieck ging zaterdag de eerste pole positie van de dag naar de Oostenrijker Thomas Gradinger. De Yamaha rijder klokte een tijd van 1’27.716 en troefde daarmee Max Enderlein en Kevin Wahr af. Vasco van der Valk trainde zich naar een tiende startpositie.

Thomas Gradinger toonde zich zaterdagochtend in beide kwalificatietrainingen de snelste en mag dus later deze dag bij de eerste race terecht vanaf de pole vertrekken. Naast de Oostenrijker staan ook Max Enderlein en Keven Wahr op de eerste startrij. De tweede startrij wordt gevormd door Jonas Geitner, gastrijder Rafael Neuner en Jakub Prokop.Vasco van der Valk is voor het eerst op dit circuit aanwezig en kwam er tijdens de vrije en kwalificatietrainingen achter dat de Schleizer Dreieck niet het gemakkelijkste baantje is om snel te leren kennen. Blinde bochten, veel hoogteverschillen en ook de op diverse plaatsen beperkte uitloopruimte leveren een coureur die voor het eerst op dit circuit komt rijden de nodige hoofdbrekens op in de afstelling en de te rijden lijnen. De SWPN / Stichting Zorgeloos Kind coureur sloeg er zich echter prima doorheen en wist zijn rondetijden steeds weer aan te scherpen. In de tweede kwalificatietraining kwam de Yamaha coureur tot een keurige 1’29.735 wat een tiende startpositie betekende.

Naast Van der Valk is ook Joey den Besten dit weekend deelnemer aan de IDM races op het circuit van Schleiz. De Performance Racing Achterhoek rijder gebruikt dit weekend als training voor de hier te rijden IRRC races in het weekend van 19 en 20 augustus. Den Besten kende dezelfde aanvangsproblemen als Van der Valk maar wist zich gedurende de trainingen ook steeds te verbeteren. Met een 1’31.939 wist den Besten zich als 16e te kwalificeren.

 

Handige links IDM Schleiz:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live timing