MotoGP

Iker Lecuona dit weekend niet van start tijdens de Gran Premio de Europa

Iker Lecuona is komend weekend in Valencia niet van de partij tijdens de Gran Premio de Europa. Ondanks dat de Red Bull KTM Tech3 coureur dinsdag een negatieve uitslag kreeg van zijn PCR-test is hij uitgesloten van deelname aangezien hij in contact is geweest met zijn broer en persoonlijk assistent die wel een positieve Covid-19 testresultaat ontving.

Na Jorge Martin, Valentino Rossi en Tony Arbolino is Iker Lecuona de volgende coureur die de dupe is van de huidige Covid-19 perikelen. Stonden Martin en Rossi onlangs aan de kant vanwege een positief Covid-19 testresultaat, dit keer is het Iker Lecuona die net als hetgeen onlangs Arbolino overkwam zonder zelf een positief resultaat ontvangen te hebben uitgesloten wordt van deelname aan een Grand Prix weekend.

Lecuona, die samen met zijn broer in Andorra woont, moet vandaag (donderdag) nog een tweede PCR-test ondergaan om zijn negatieve uitslag van afgelopen dinsdag te bevestigen. Toch is Lecuona vanwege de huidige wetgeving in Andorra gedwongen om 10 dagen in quarantaine te gaan. Het is de Portugees dus niet toegestaan om naar Valencia af te reizen en komend weekend deel te nemen aan de Gran Premio de Europa.

Hervé Poncharal, Red Bull KTM teameigenaar: “We zijn erg verdrietig om aan te moeten kondigen dat Iker Lecuona dit weekend niet zal deelnemen aan de Gran Premio de Europa. Tot nu toe is hij negatief getest, maar zijn broer, die ook zijn assistent is, is positief getest en daarom hebben de Andorrese autoriteiten hem ‘contact case’ genoemd. Hij zal vandaag nog een test ondergaan, maar zelfs als die weer negatief is, moet hij in 10 dagen in quarantaine blijven en mag hij zijn huis in Andorra in deze periode niet verlaten. Het plan is om komend week woensdag nog een test te doen en als deze ook negatief is, zal hij naar Valencia II kunnen reizen en deelnemen aan het tweede Grand Prix weekend in Valencia. Dit is erg jammer, iedereen was erg voorzichtig. Het spijt ons zeer. We hopen alleen dat Iker negatief zal blijven tijdens de volgende testen en dat we hem hier volgende week kunnen zien. Vergeet niet, dit is zijn thuis Grand Prix en hij en het team verwachtten zoveel van deze twee races, dat het echt jammer is. Maar met hoe de wereld er op dit moment voorstaat, gebeuren dit soort ongelukkige dingen. Nogmaals, we hopen dat alles volgende week weer normaal is. Natuurlijk wordt hij niet vervangen voor dit evenement, daarom zal het hele Red Bull KTM Tech3-team zich concentreren op onze enige rijder, Miguel Oliveira.”

Of Lecuona de enige MotoGP coureur zal zijn die verplicht af moet zien van deelname is op dit moment nog niet bekend. Op dit moment wacht Rossi nog in spanning het resultaat af van zijn tweede PCR-test, de uitslag hiervan wordt donderdagmiddag rond het middaguur verwacht.

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.

Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink: ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Evert Slager

Racesport.nl l ES Event & Sportpromoter l Slager Event + Brand Support l Interpeter | Influencer l Organisator l Netwerker l Sportliefhebber

Share
Published by
Evert Slager

Wij gebruiken cookies.