IRRC: Den Besten en Grams op pole in Oss

104
Joey den Besten

Joey den Besten (Supersport) en Didier Grams (Superbike) hebben zondag op het Paalgraven circuit in Oss de pole veiliggesteld voor de op Pinkstermaandag te verrijden races.

IRRC Supersport:
Met een snelste rondetijd van 1’37.639 was het Joey den Besten die na afloop van de twee kwalificaties het snelst was en de pole voor zich opeiste. Achter de Performance Achterhoek coureur kwalificeerde Laurent Hofmann zich als tweede terwijl de Tsjech Marek Cerveny de derde en laatste plaats op de eerste startrij voor zich opeiste.Thomas Walter, Ilja Galjouw en Thomas Wendel vormen tweede Pinksterdag in Oss de tweede startij.

IRRC Superbike:
Didier Grams was zondag het snelst in deze categorie. De Duitser noteerde een snelste ronde van 1’34.169 en was daarmee het snelst voor de Belgen Vincent Lonbois en Sebastien Le Grelle.

Johan Fredriks werd met de vierde rondetijd de best geklasseerde Nederlander voor landgenoot Chris Nobel en de Tsjech Petr Biciste.

Tim van Ooijen kwalificeerde zich als zevende, één plaats voor de ongelukkig Peter Schalken. Schalken heeft zich na zijn crash en schouderblessure inmiddels afgemeld en zal de rest van het weekend niet meer in actie komen.

Thomas Wendel en Jochem van den Hoek waren de twee laatst geklasseerde coureurs binnen de top tien.