IRRC: Lonbois en Červený grijpen dubbel in Chimay

208
Vincent Lonbois
Vincent Lonbois

Drie op een rij voor Vincent Lonbois in Chimay | foto© Racesport.nl – Tiny Kolsters

Vincent Lonbois (Superbike) en Marek Červený (Supersport) hebben ook de tweede IRRC races van de 7ème Open Trophy de Chimay op hun naam geschreven. Joey den Besten (Supersport) en Johan Fredriks (Supersport) werden met een tweede en vierde plaats de best geklasseerde Nederlanders.

IRRC Superbike race 2
In tegenstelling tot eerdere berichten stond Jochem van der Hoek in deze wedstrijd gewoon weer aan de start. Na een technisch probleem vlak voor de start van de eerste IRRC Superbike wedstrijd leek het weekend over voor de Performance Racing Achterhoek coureur, de monteurs dachten daar echter anders over, zetten ondanks de warmte alles op alles en fixten het probleem net voor aanvang van deze tweede race.

Bij de start was het Patrick Quintens die duidelijk een jump start maakte, voordeel had de Belg er echter niet van want opnieuw waren het Sebastien Le Grelle en Vincent Lonbois die er na de start als een raket vandoor gingen en bij de eerste doorkomst als de nummers één en twee doorkwamen. Het tweetal had opnieuw bijna twee seconden voorsprong op nummer drie Quintens.  Didier Grams en Johan Fredriks volgden op de plaatsen vier en vijf terwijl Jochem van den Hoek de achtste plaats innam.

Een ronde later ging het echter opnieuw fout toen David Drieghe bij het uitkomen van de laatste bocht voor start en finish hard onderuit ging. Drieghe kwam er zelf redelijk van af maar zijn machine bleef midden op de baan liggen. De wedstrijdleiding besloot voor de vierde keer op deze wedstrijddag de rode vlag te tonen en de wedstrijd stil te leggen.

Na opnieuw een korte vertraging werd de wedstrijd herstart over een race van zes ronden.

Herstart
Bij de tweede start was het Le Grelle die meteen de leiding nam voor Lonbois, Quintens en Fredriks terwijl Van den Hoek als zevende doorkwam na de eerste ronde.

In de tweede ronde was het Fredriks die Quintens wist te passeren en naar de derde plaats wist te stijgen terwijl Rob van der Eijs het in deze ronde voor gezien heeft en zijn machine in de pitstraat parkeerde.

Lonbois weet vervolgens de leiding over te nemen terwijl Didier Grams iets verder naar achter een aantal plaatsen verliest vanwege technische problemen.

Terwijl Lonbois en Le Grelle ronde na ronde meer afstand wisten te nemen kwam Marc Fisette met rasse schreden naar voren. De Belg wist zelfs als derde de laatste ronde in te gaan en Fredriks en Quintens terug te verwijzen naar de vierde en vijfde plaats.

Lonbois kwam vervolgens voor de derde keer op deze wedstrijddag als winnaar over de finish. Le Grelle werd opnieuw tweede terwijl de derde en laatste podiumplaats een prooi werd voor Fisette die in de allerlaatste bocht een aanval van Fredriks succesvol af wist te slaan.

Quintens kwam als vijfde over de finish gevolgd door Thomas Wendel, Van den Hoek, Petr Baciste, Christophe Guerouah en Frédéric Protat.

Volledige uitslagen 7ème Open Trophy de Chimay

IRRC Supersport race 2
Na een goede start was het Marek Červený die bij eerste doorkomst als leider doorkwam voor Joey den Besten, Pierre Yves Bian, Laurent Hofmann, Thomas Walter en Bobby Bos.

Ilja Caljouw en Michiel Hofman kwamen na de eerste ronde respectievelijk als tiende en zestiende door. Lang kon Hofman zijn positie niet vasthouden, een technisch probleem zorgde ervoor dat de Kawa coureur naar binnen kwam. Even later kon hij zijn race nog wel vervolgen, maar een goede eindklassering was daarbij wel verkeken.

Červený en Den Besten namen vervolgens afstand van de rest van het veld terwijl Bos na een aantal ronden een plaatsje wist te stijgen en als vijfde doorkwam.

Terwijl Červený ronde na ronde iets verder weg wist te lopen bij Den Besten ontstond er achter het tweetal een leuke strijd voor de laatste podiumplaats tussen Hofmann, Bian en de aanstormende Bos.

Met nog drie ronden te gaan zette Bos de aanval definitief in en kwam hij achter Červený, Den Besten en Hofmann als vierde door.

Červený kwam na tien ronden als winnaar over de finish, op tweeënhalve seconde gevolg door Den Besten. Hofmann wist uiteindelijk Bos achter zich te houden en de finish als vierde te passeren.

Bian werd vijfde terwijl Caljouw op een keurige tiende plaats de zwart/wit geblokte vlag passeerde.

Hofman werd uiteindelijk na zijn tegenslag nog als vierentwintigste geklasseerd, zij het op twee ronden achterstand van de winnaar.

Volledige uitslagen 7ème Open Trophy de Chimay