Isle of Man TT data voor 2024 bevestigd

2550
Michael Dunlop tijdens de Superbike TT race | © Isle of Man TT Races

De data van de Isle of Man TT van 2024 zijn officieel bevestigd. Het legendarische motorsportevenement vindt volgend jaar plaats van maandag 27 mei t/m zaterdag 8 juni.

Na de succesvolle oplevering van het uitgebreide raceprogramma in een nieuw jasje zijn nu de data voor de Isle of Man TT Races van 2024 bevestigd. Het evenement van volgend jaar begint opnieuw op Bank Holiday Monday (27 mei) met vrije trainingen in de ochtend, gevolgd door de eerste kwalificatiesessie in de middag en wordt afgesloten met de Senior TT Race op zaterdag 8 juni 2024.

Fans kunnen verwachten dat het raceschema vergelijkbaar is met dat van 2023, met een tweede race voor de Superstock- en Supertwin-klassen. Het tien races tellende programma wordt verdeeld over drie back-to-back racedagen met twee rustdagen. De nieuwe opzet biedt fans meer mogelijkheden om ‘s werelds beroemdste wegrace te bezoeken omdat reis- en verblijfsmogelijkheden beter op elkaar zijn afgestemd.

Fans die van plan zijn de TT 2024 bij te wonen krijgen nog meer reismogelijkheden dankzij de introductie van de nieuwe Isle of Man Steam Packet. De veerboot ‘Manxman’ helpt fans bij het in- en uitreizen van en naar het eiland en biedt meer flexibiliteit rond de piektijden van de reis omdat er meer passagiers kunnen meevaren.

Hoewel de actie op de Mountain Course begint met de eerste kwalificatiesessie op maandag 27 mei is er voor de fans die er een weekend van willen maken weer van alles te doen op de paddock en in het Fan Park, dat vanaf zaterdag 25 mei open gaat voor bezoekers.

Maandag 27 mei
(UK Bank Holiday)
Vrije trainingen in de ochtend en kwalificaties in de middag
Dinsdag 28 mei Avondkwalificatie
Woensdag 29 mei Avondkwalificatie
Donderdag 30 mei Avondkwalificatie
Vrijdag 31 mei Middagkwalificatie
Zaterdag 1 juni Monster Energy Supersport TT Race 1 & 3Wheeling.Media Sidecar TT Race 1
Zondag 2 juni RST Superbike TT Race
Maandag 3 juni Rustdag
Dinsdag 4 juni RL360 Superstock TT Race 1 & Carole Nash Supertwin TT Race 1
Woensdag 5 juni Monster Energy Supersport TT Race 2 & 3Wheeling.Media Sidecar TT Race 2
Donderdag 6 juni Rustdag
Vrijdag 7 juni
(Isle of Man Bank Holiday)
Superstock TT Race 2 & Supertwin TT Race 2
Zaterdag 8 juni Milwaukee Senior TT Race

 

Klik HIER voor het tijdschema op de officiële Isle of Man TT website