Afgelopen weekend heeft Kiyano Veijer zijn eerste Italiaanse podium en overwinning  weten te behalen.

Vrijdag en zaterdag stonden in het teken van testen, trainen en afstellen, voor de 2 kwalificaties en races op zondag.

Al vanaf vrijdag ochtend liet Veijer zien dat deze baan welke op steenworp afstand vanaf Rome ligt, hem wel lag en kon direct al aansluiting vinden bij de snellere Italiaanse mannen.

Op zondag ochtend om kwart voor 9 stond de eerste kwalificatie gepland. Kiyano liet zich gedurende de training goed voorin zien maar toch met nog 2 minuten te gaan reed hij zich vast in een minder snel groepje waardoor hij zijn tijden niet meer kon aanscherpen en zakte terug naar p7. De 10-jarige VRN coureur liet naderhand weten hier absoluut niet tevreden mee te zijn en dat het nog beter kon.

Veijer reed als eerste de baan op tijdens de 2e kwalificatie en liet al bij de eerste doorkomst de snelste tijd noteren, de resterende minuten was het zakken en klimmen in de lijst! Met nog 2 minuten te gaan stond de jonge Staphorster op p4 maar kon nog 1x aanzetten. Het lukte Kiyano in de laatste ronde zijn snelste tijd te rijden wat hem een 2de startplek opleverde.

Tijdens de start van race 1 kwam Veijer goed weg en belande op een 3e plek. Het gevecht met de rijder op p2 was hard maar clean welke Kiyano in zijn voordeel kon beslissen. Wetende dat de eerste man een valse start had gemaakt en achteraf  toch 10 sec straf zou krijgen was het voor de 10 jarige scholier zaak om aan het achterwiel te blijven bij de nr 1. Een sterke en welverdiende p2 finish bleek achteraf ook zijn deel, Veijer kreeg 1 seconde straf omdat de tracklimit 1x overschreden was.

Voor de start van race 2 wist Kiyano Veijer wat hem te doen stond. Hij wilde hoe dan ook deze race winnen. Als een duvel uit een doosje schoot hij van zijn startplek een wist dan ook direct de leiding te pakken. De eerst volgende ronde probeerde de Nederlander dan ook om weg te rijden van de Italiaanse belagers maar was er al snel achter dat dit niet zomaar zou gaan. Veijer wist elke aanval af te slaan en kreeg het voor elkaar om na 12 rondes als eerste de finish te passeren. Nadat de beide uitslagen bij elkaar waren opgeteld mocht Kiyano met 45 welverdiende punten als dag winnaar naar de hoogste trede van het podium.

Het feest was groot bij het AC Racingteam, die wederom laten zien over de beste kennis en materialen te beschikken in het land van de kleine wielen!

Kiyano bedankt alle sponsoren voor het mogelijk maken van dit avontuur.