Jan Abbink in 2017 terug op de circuits met Team 4 Holland Racing

429

Vier jonge talenten, te weten Daan Booij, Colin Velthuizen, Rein Saris en Mieke Abbink, vormen in 2017 Team 4 Holland Racing, een team dat onder leiding van Jan Abbink van start zal gaan in de Duitse ADAC Honda NSF100 competitie.

Jan Abbink, bij vele in de racerij bekend als de stille kracht achter de successen van voormalig Grand Prix coureur Jasper Iwema, keert in 2017 met een eigen team terug in de racerij. De ondernemer uit Almelo is één van de drijvende krachten achter Team 4 Holland Racing, een team dat met de jonge talenten Daan Booij, Colin Velthuizen, Rein Saris en Mieke Abbink van start zal gaan in de Duitse ADAC Honda NSF100 competitie. Het doel van Team 4 Holland Racing is om met de vier jonge rijders samen een team te vormen met een nette uitstraling, van elkaar te leren en de kosten te beperken.

“Ik ben het afgelopen jaar met mijn dochter Mieke teruggekeerd op de circuits, en het eerste wat ik merkte was dat nagenoeg iedereen grote moeite heeft om het financiële plaatje rond te krijgen,” aldus de nog immer gedreven Jan Abbink. “We werken met kinderen, de vonken vliegen er nog lang niet vanaf, dus hebben we met ons allen de sponsoren nog weinig te bieden. Door met deze vier coureurs samen een team te vormen, te zorgen voor een nette uitstraling van het geheel ben ik van mening dat het allemaal iets aantrekkelijker wordt voor sponsoren. Het is fantastisch om te zien dat bijna alle de sponsors waarmee ik het verleden samen hebt gewerkt en toendertijd Jasper Iwema ondersteunden ook dit een fantastisch idee vinden en weer mee doen. Al onze vier jonge rijders hebben in mijn beleving iets unieks, ik geniet van het fanatisme en de vriendschap tussen hen.”

Sinds oktober van dit jaar heeft Team 4 Holland Racing al haar materialen gestald in Spanje en wordt er al regelmatig getraind op verschillende Spaanse circuit. Tijdens deze trainingssessies wordt er onder leiding van een aantal hele enthousiaste ex coureurs; Henny Boerman, John Bakker en Jasper Iwema hard gewerkt om de jonge talenten op een hoger plan te krijgen en zich voor te bereiden op het komende seizoen.

Daan Booij: “Ik ben erg blij met de kans die ik nu krijg, dat is toch prachtig, allemaal in dezelfde kleuren naar de circuits! Ik ga er alles aan doen om dit jaar te groeien zodat we met elkaar misschien wel door kunnen groeien naar een andere klasse. Ook heel mooi om te zien hoe Jan samen met de andere ouders en de ex coureurs er alles aan doen om ons sneller te krijgen.”

Rein Saris: “Afgelopen jaar heb ik ook in Duitsland gereden, dat ging goed maar ik kon niet alles rijden en ook niet alle trainingen op vrijdag meedoen omdat het voor mijn ouders niet te doen was zo veel vrij te nemen. Nu wordt dat allemaal geregeld en hoop ik komend seizoen voorin mee te kunnen strijden. Ik moet zeggen dat ik vooral de laatste weken in Spanje veel geleerd heb, ik heb een paar snelle rakkers om mij heen waar ik mij aan op kan trekken.”

Colin Velthuizen: “Naast mijn deelname in de Molenaar NSF100 Cup ga ik ook weer meters maken in Duitsland, heel mooi om te zien hoe enthousiast iedereen binnen het team is. Mijn doel voor aankomend seizoen is om echt helemaal voorin te rijden in de door Arie en Carla Molenaar georganiseerde Cup in Nederland en in Duitsland moet eigenlijk hetzelfde mogelijk zijn. Ook ik hoop dat we door kunnen groeien naar een team in een hogere klasse, ik kan niet wachten tot het seizoen begint.”

Mieke Abbink: “Afgelopen seizoen was mijn debuut op een motorfiets, ik heb geen motor verleden behalve de dagenlange gesprekken tussen Jasper (Iwema) en mijn pa. Wat ik van die gesprekken geleerd heb is dat het allemaal niet van zelf gaat en je er erg veel voor moet doen en laten. Ondanks de vele minpunten stond mijn besluit vast, ik moest racen. We zijn nu een jaar verder, ik heb veel geleerd en hoef me niet te schamen in het sterke deelnemersveld, zowel in Nederland als in Duitsland. Zo langzamerhand word ik te groot voor een NSF100 machine, dus gaan we naast de races in Duitsland ook rijden in de Yamaha R125 Cup. Dat wordt voor mij een nieuw avontuur, in Duitsland daarentegen probeer ik op de NSF100 wel de aansluiting te vinden bij mijn teamgenoten.”

Twee van de vier talenten zullen komend seizoen niet alleen in de kleuren van 4 Holland Racing actief zijn op de circuits, zo zal Velthuizen ook als deelnemer actief zijn in de Molenaar NSF100 Cup terwijl Abbink’s dochter Mieke tevens van start zal gaan in de Yamaha R125 Cup.