Jeffrey Buis: “De race ging eigenlijk heel goed tot de laatste ronde”

1041
jeffrey-buis
Jeffrey Buis (1) | foto© Randy van Maasdijk

Jeffrey Buis is na een ongelukkige laatste ronde als twaalfde gefinisht in de tweede World Supersport 300 wedstrijd op Motorland Aragon. De coureur uit Steenwijkerwold vocht de hele race vooraan in de kopgroep om de podiumplaatsen, maar werd in de laatste ronde onder andere geraakt aan zijn rempedaal waardoor hij meerdere plaatsen verloor.

Na de zesde plaats in de vroegtijdig afgebroken eerste race was Jeffrey Buis er zondagmiddag klaar voor om in de tweede race ook de strijd aan te gaan voor de topposities op Motorland Aragon. Net als in de zaterdagwedstrijd moest de 19-jarige coureur vertrekken vanaf de derde startrij op een achtste plaats. Het had gedurende de zondag geregend in Aragon, maar de World Supersport 300 wedstrijd kon verreden worden op een droge baan.

Jeffrey kende een uitstekende openingsronde, want bij de eerste doorkomst reed hij aan de leiding. Zoals vaker in deze klasse bleef er een grote kopgroep bij elkaar, die eerst uit zeventien en later twaalf rijders bestond. Jeffrey was constant in de top-vijf aanwezig, waarbij hij zich regelmatig aan de kop van het velde meldde. Alles ging goed tot de laatste ronde, toen Jeffrey’s rembeschermer eraf werd gereden en volgens ook zijn remhendel werd geraakt. Vanuit de achterste posites in de groep wist de MTM Kawasaki coureur nog weer naar voren te komen, maar in de laatste bocht kwam hij klem te zetten, waardoor hij op het natte gedeelte van de baan terechtkwam. Op dat moment gleed het achterwiel weg, waardoor Jeffrey buiten de baan kwam en zijn zeer veelbelovende race slechts als twaalfde afsloot.

Jeffrey Buis: “De race ging eigenlijk heel goed tot de laatste ronde. Ik kon de hele tijd vooraan meestrijden. In de laatste ronde werd mijn rembeschermer eraf gereden en daarna werd mijn rem geraakt. Toen moest ik van achteraan in het groepje weer beginnen. Nog wel sterk teruggekomen, maar in de laatste bocht zat ik klem en moest ik buitenlangs op het natte gedeelte. Dan ben je kansloos. Niet het resultaat waar we op gehoopt hadden, maar we hebben wel laten zien dat we er goed bij staan. Ik ga met goede moed naar de volgende race!”

Volgend weekend rijden de World Superbike en World Supersport 600 klasse in Estoril. De World Supersport 300 klasse komt daar niet in actie. Jeffrey en zijn collega’s rijden hun tweede ronde van het seizoen van 11 t/m 13 juni op het circuit van Misano in Italië.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]