Jeroen Hilster plaats hoger op het podium

250
onk-supercup-600
ONK SuperCup 600 podium- Assen | foto© Jan Timmerman

Na in de eerste twee races als derde geëindigd te zijn, lukte het Jeroen Hilster van het Oosterveen’s Ashford Formula racing team in de derde race van de OW Supercup600 als tweede te eindigen.

Onder prima race omstandigheden werden er zaterdagmorgen twee kwalificaties verreden. In beide kwalificaties zette hij op zijn ten Kate Yamaha R6 de snelste ronde neer. De eerste kwalificatie sloot hij af met een ronde van 1.44.547. In de tweede moest en ging het sneller met 1.44.195, ook gereden in de laatste ronde.

Nog geen achttien, van pole vertrokken en eindigen als tweede na een goede race, een goede prestatie voor de rookie. Bij de start moest Hilster iets toegeven op Nick Vlaar en kwam na de eerste ronde als tweede door. In de eerste ronden na de start pakte hij telkens een paar tienden van seconden terug op de koploper. Helaas kon hij dit niet volhouden en consolideerde hij de tweede plaats achter Nick Vlaar en mocht hij een trede hoger dan de voorgaande races het podium beklimmen. Staphorster Frank Nieman completeerde het podium.

“Weer een stapje omhoog, het was een goede race dag, eigenlijk elke sessie het snelst geweest” was de reactie van Hilster na de race. Hij zag gedurende de race dat zijn motor waarschijnlijk warm liep en in de laatste ronde was er nog een achterblijver die hem iets in de weg zat. “Ik hoop de volgende race (op 8 juni) nog een stapje hoger te eindigen” besluit Hilster, die nog graag als 17 jarige een wedstrijd winnend wil afsluiten.

Ook in het algemeen klassement moet Hilster Nick Vlaar voor  zich dulden, maar de verschillen op de baan zijn niet groot. Met nog acht races te rijden is er nog van alles mogelijk in deze spannende klasse.