Het tweede event waar Jerry met zijn KTM moto3 aan de start verschijnt is het BSB op Cadwell Park in Engeland, een prachtig circuit wat moeilijk blijft om te bedwingen! Afgelopen vrijdag was het zo hard aan het regenen dat het niet meer verantwoord was om door te gaan met de trainingen en heeft de organisatie om 16.00 uur alles afgelast, waardoor de tweede training voor de Moto3 niet doorging.

Op zaterdag was het weerbeeld heel anders, het was zonnig en de temperatuur was goed. Het tijdschema was omgegooid en de Moto3 kreeg nu drie kwartier de tijd om te kwalificeren. De verzamelde info werd samengebracht en tot 20 minuten voor het eind werd een sterke kwalificatie gereden. Helaas verging een startplaats op de eerste rij door een crash waarbij Sam Burman meegenomen werd in zijn crash. Dit voorval is onderzocht waarbij Jerry met 2 penalty punten aan de race moest beginnen en uiteindelijk terugviel naar een 8e startplek.

Race 1
Jerry stond 8e op de grid en kwam goed weg, toch wist hij tijdens de race van 12 laps niet het ‘goede gevoel’ te krijgen, maar kon niet goed beredeneren wat het nu was. De ronden tijden vielen tegen, met name de derde sector bleef te langzaam, uiteindelijk kwam hij als 8e over de finish. Uit de data bleek dat de remdruk niet in orde was, iets wat door de val in de kwalificatie gekomen moet zijn.

Race 2
De start tijdens de 2e race was beter, hij won twee plekken en kwam als 9e de eerste bocht in. De eerste ronde kon hij dit niet vasthouden en na de eerste lap lag hij 10e. Tijdens de race waren er verschillende crashes waaronder Victor Rodriguez en Dan Jones die in de eerste race dit weekend 2e en 3e werden. Jerry kwam als 6e over de finish. Hij had een veel beter gevoel over de race en heeft een goede stap in zijn ronden tijden weten te realiseren, toch hoopt het team een volgende stap te kunnen zetten om de aansluiting naar de kopgroep te kunnen maken.

Met gemengde gevoelens op naar Oulton Park 6-8 september waar het team aan het volgende BSB event deelneemt.

 

Handige links British Superbikes Cadwell Park:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App