Jochem van den Hoek kende een spectaculair weekend afgelopen zaterdag en zondag. De 28 jarige coureur uit Werkendam wist tijdens zijn thuisraces op de Varsselring tot twee keer toe het podium te pakken, waaronder eenmaal de overwinning. Driedubbel feest dus, want de traditionele wegraces in de Achterhoek werden dit jaar voor de 50e keer georganiseerd.

Op het circuit in het Gelderse Hengelo begon het eerste weekend van mei voor de racer uit het Performance Racing Achterhoek team direct goed. Tijdens de zonnige trainingsdag kwalificeerde Van den Hoek zich met zijn nieuwe Kawasaki op een prachtige derde plek in het BeNeCup-kampioenschap.

De snelle coureur doet tevens mee in het International Road Racing Championship en wist zich ook hiervoor uitstekend te kwalificeren. De Werkendammer moest de eerste startrij aan zich voorbij laten gaan maar mocht vertrekken vanaf een alsnog voortreffelijke vierde positie.

Zondag stonden er vier races voor Van den Hoek op de planning, waarin hij hoopte op tenminste een top-5-notering. ’s Ochtends om 10:45u vond de eerste IRRC Superbike race plaats en ‘Sjakie Spektakel’ kende een vliegende start, maar na twee rondes ontstond er een rode vlag situatie en moest de race worden herstart. Van den Hoeks tweede start was minder goed en hij kwam de eerste haakse hoek door als zesde. Jochem vocht zich echter direct naar voren en lag al snel derde. Helaas waren de nummers één en twee te ver weg en zo pakte een dolblije Van den Hoek de derde plek en zijn allereerste podium in het IRRC-kampioenschap.

Net na het middaguur startte de Brabander in de BeNeCup vanaf de eerste rij en na een mooie inhaalactie had hij de tweede positie stevig in handen. De Performance Racing coureur zat de raceleider op de hielen toen die halverwege de race problemen kreeg met zijn BMW. Jochem zag zijn kans en pakte de koppositie om deze niet meer los te laten en reed naar een spectaculaire zege. De straatracer kon het na afloop nauwelijks geloven en was duidelijk geëmotioneerd.

De tweede helft van de racedag kwam voor Van den Hoek abrupt ten einde toen hij tijdens de derde race, de tweede IRRC-manche, crashte na een aanvaring met een andere rijder. De Werkendammer liep een hersenschudding op en kreeg een startverbod opgelegd waardoor hij ook de vierde en laatste wedstrijd van de dag aan zich voorbij moest laten gaan.

Zaterdag 13 mei rijdt Jochem van den Hoek de Ierse North West 200 en uiteraard is de coureur eind mei en begin juni weer te vinden bij de beruchte Isle of Man TT.

 

Handige links wegraces Hengelo:

Tijdschema en volledige uitslagen