Joey Louwes meld zich vooraan in de NK SuperCup 600

137
louwes
Joey Louwes (21) | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Joey Louwes heeft zich afgelopen weekend uitstekend laten zien tijdens de derde NK SuperCup 600 wedstrijd in Assen. Zo werd Louwes keurig vierde na een sterk gereden eerste deel van de race en scoorde hij belangrijke punten voor het OW-Cupklassement.

Na een positieve trainingsdag op vrijdag met constante rondetijden was het team klaar om revanche te nemen op de DNF van OW-Cuprace 2. Tijdens de eerste training was de jonge Zevenhuister coureur meteen goed wakker en klokte een 1.45.622 wat goed was voor een voorlopige vierde startplek. De strategie voor de tweede training was; in de tweede ronde een 45 laag te rijden en de derde ronde het ultieme rondje eruit te persen. Joey reed in ronde twee een 45.1 en in ronde drie een 44.3 (nieuw PR). Alles viel op z’n plek en Joey mocht starten vanaf P4!Joey over zijn race: “Mijn start was goed. Ik reageerde scherp op het rode licht en de sprint naar de Haarbocht was prima. Ik dook als vierde de eerste bocht in en kon deze positie de eerste twee ronden vasthouden. In de tweede ronde kon ik doorschuiven naar de derde plek en dit kon ik 2,5 ronden volhouden! De eerste twee jongens hadden inmiddels een klein gat geslagen. Halverwege de race werd ik ingehaald en reed toen op een eenzame vierde plek want het gat naar de vijfde man was zo’n vijf seconden. Het belangrijkste voor deze race was om te finishen. Dat is gelukt en ik heb hele belangrijke punten gepakt voor het kampioenschap. Ik wil iedereen die mij dit weekend geholpen/gesteund hebben bedanken! Vlak na de race werd ik onder hard gejuich door al mijn supporters opgevangen in de pitbox, dat was echt een geweldig moment..!’’

Met dit positieve resultaat reist het JL-Racingteam aankomende donderdag (8 juni) af naar het Duitse Oschersleben. Dit circuit ligt Louwes goed en heeft hier in het verleden uitstekende resultaten behaald. Het team is daarom ook zeer gemotiveerd en gedreven om ook dit keer ook goede resultaten neer te zetten.

 

Handige links OW Cup 03 – TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag