Joey Louwes pakt volle punten in Assen

262
louwes
Joey Louwes | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Joey Louwes (21) heeft de zesde race van het Nederlands kampioenschap Supercup 600 op zijn naam geschreven. Na een geweldige wedstrijd kwam Louwes als eerste over de finish en mocht voor het eerst in zijn racecarrière naar het OW-Cup podium. 

Joey Louwes maakte al een uitstekende seizoensstart mee in de NK Supercup 600 en liet zien constant snel te kunnen zijn. In Oschersleben, zo’n 5 weken terug, liep de versnellingsbak van de vertrouwde Honda CBR600RR stuk waarna er een Yamaha R6 beschikbaar werd gesteld waarmee Louwes de twee races heeft gereden een keurige vierde en vijfde plek wist te behalen.De afgelopen vijf weken heeft het JL-Racingteam achter de schermen alles op een rij gezet om zo te kijken of het mogelijk was om deze Yamaha R6 over te nemen. Louwes was in Duitsland zeer onder de indruk van de R6. Het is gelukt om het financiële gedeelte rond te krijgen en zo kon Joey afgelopen vrijdag de eerste meters met de Yamaha maken op het TT-Circuit in Assen. Na een geweldig productieve testdag op vrijdag was Joey klaar voor zijn debuut op de andere motorfiets.

Joey over zijn wedstrijd: ‘’Ik mocht starten vanaf P6 en mijn start was goed. Ik dook als vierde de eerste bocht in en kwam als zesde door na de openingsronde. Ik kon het tempo van de vijfde man goed volgen en kon drie ronden voor het eind doorschuiven naar P5. Gedurende de race kwam ik steeds beter in m’n ritme en het gevoel met de Yamaha R6 werd met de ronde beter. Dat was te zien aan de rondetijden want ik scherpte mijn persoonlijk record met maar liefst 1.5 seconden aan! Doordat ik kon blijven versnellen kon ik doorschuiven naar P4 en in de laatste ronde naar P3 (P1 van OW-Cup). Dit heb ik in de laatste ronde vol kunnen houden en kwam met 1.5 seconden voorsprong op de tweede man als eerste over de streep. Ik wil mijn team, mijn sponsoren en alle supporters bedanken voor de steun en het geweldige weekend.’’ 

 

Handige links OW Cup Assen 15-07-2017:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag