Jonathan Rea op pole in Misano, Michael van der Mark dertiende

2792
top3 Misano Superpole
Top 3 WorldSBK Superpole Misano | foto© Randy van Maasdijk

Jonathan Rea heeft op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de pole voor zich opgeeist van de Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round. De regerend wereldkampioen was het snelst tijdens de Superpole voor Toprak Razgatlioglu en Scott Redding. Michael van der Mark kwalificeerde zich als dertiende.

Zonder Eugene Laverty, de Noord-Ier verblijft na zijn zware crash eerder op de dag nog in het ziekenhuis voor verder medisch onderzoek, begonnen eenentwintig WorldSBK coureurs zaterdagochtend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli aan hun Superpole kwalificatie. Voor Garrett Gerloff was de sessie echter al na een halve ronde over, de Amerikaan kwam in zijn outlap ten val en wist zich derhalve (officieel) niet te kwalificeren.

Op de baan was het Jonathan Rea die met een snelste ronde van 1’33.416 het snelst was en de pole veiligstelde voor Toprak Razgatlioglu, Scott Redding, Michael Ruben Rinaldi en Tom Sykes.

De zesde startplaats werd een prooi voor Alex Lowes gevolgd door Lucas Mahias, Axel Bassani, Alvaro Bautista en Chaz Davies.

Michael van der Mark noteerde in deze kwalificatie de dertiende rondetijd.

De eerste WorldSBK race van het weekend in Misano gaat zaterdagmiddag om 14:00 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van deze alle andere tijdens deze tweede dag van de Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round verreden sessies verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog zaterdag

Handige links Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter