Joris Lentfert begint het seizoen met achtste plaats

85
joris-lentfert
Joris Lentfert | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Zaterdag 14 april was het zover, de eerste race van het seizoen. Na de goede voorjaarstraining in Spanje, keek het volledige team hier met veel vertrouwen naar uit. Toch bleek het op het TT Circuit van Assen net even een ander verhaal.

Vrijdag werd er getraind en kon Joris elke sessie progressie boeken. Vooral in de middag kreeg hij het goede gevoel weer te pakken. Helaas vroeg hij in de vierde sessie net wat teveel van de motor, hij kwam buiten de ideale lijn met een kleine schuiver als gevolg. Gelukkig viel de schade mee en stond de motor ’s avonds al snel weer klaar voor de racedag!

Na de eerste kwalificatie waarin Joris nog zoekende was, ging het in tijdtraining twee stukken beter. Zeker in de eindfase wist hij zijn tijden te verbeteren. In de laatste ronde kwam hij over start/finish met een tijd van 1.45.8 wat goed was voor een achtste startplaats. Nog niet tevreden maar de stijgende lijn gaf Joris wel vertrouwen. Hij had dan ook het gevoel dat er voor de race nog meer in moest zitten.

De start van de race was slecht maar gelukkig kon Joris zich snel herpakken. Hij had de aansluiting bij een grote groep totdat hij in de vierde ronde door een eigen schakelfout buiten de baan kwam. Vervolgens had hij een grote achterstand en kwam alleen te rijden. Na 14 ronden kwam Joris als achtste over de streep.

Joris: “Het klopte allemaal nog niet. Waar het in Spanje zo goed ging heeft het in Assen misschien even wat tijd nodig. We hebben in ieder geval nog niet het niveau te pakken wat we tijdens de voorjaarstraining hadden. Ik weet wel, dat als we die snelheid en het ritme terug zien te vinden, we een mooi seizoen tegemoet gaan. Ik zie ook geen reden waarom dat niet zou lukken. De motor is erg goed, ik moet alleen zelf even de reset-knop vinden. Dus op naar de volgende race!”

Zaterdag 28 april wordt de tweede race verreden op het TT Circuit van Assen.

 

Handige links OW Cup races TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag