Na de races in Frankrijk en Duitsland, stond 13 en 14 oktober het voorlaatste raceweekend op het programma in Assen. Voor het eerst dit jaar werd het een stabiel weekend qua weersomstandigheden en dat wierp zijn vruchten af voor Joris. Hij kon veel meters maken en elke sessie gingen de rondetijden omlaag.

De vrijdag trainingen gaven Joris al het juiste gevoel, mede gezien hij op oude banden zijn snelste rondetijd van dit seizoen al wist te evenaren. Zaterdag wist hij die snelheid door te zetten, in de eerste kwalificatie verbeterde hij namelijk zijn snelste tijd van dit seizoen en daarmee stond hij op een voorlopige vijfde plaats! In kwalificatie twee was het tijd voor nieuwe banden en daarmee wist Joris zijn tijd wederom te verbeteren. Toch verloor hij enkele plaatsen omdat de concurrentie grotere stappen maakte. Met zijn tiende startplaats was hij niet blij, maar toen hij de kleine onderlinge verschillen zag, wist hij dat het een spannende race zou worden waarin veel mogelijk zou zijn. Wel gaf Joris aan wat problemen te hebben met de grip aan de achterkant, waarop het team nog wat aanpassingen deed aan de motorfiets.

Startend vanaf de tiende plaats kwam Joris redelijk weg. Hij verloor een positie, maar wist die in de eerste ronde gelijk weer goed te maken. Na de eerste doorkomst was er een klein gaatje richting het groepje dat aan het strijden was voor de vijfde positie. Joris kon het gaatje dicht rijden en wilde direct in de aanval. Dat ging niet van harte, omdat de grip nog steeds niet optimaal was en Joris zelf enkele schakelfoutjes maakte. Daardoor was hij niet constant genoeg om echt een aanval in te zetten op de rijders voor hem, waardoor hij als 8e over de finish kwam. Er zijn mooie stappen voorwaarts gezet dit weekend, waarin Joris voor het eerst dit seizoen weer rondetijden noteerde in de 1.44.

Joris: “Met een 8e plaats in de race en rondetijden die weer richting mijn PR gaan, kunnen we zeker tevreden terugkijken op dit raceweekend! Dit gaat de goede kant op, elke sessie dit weekend ging de snelheid omhoog! Helaas liepen we wel tegen wat problemen aan met de grip aan de achterkant. Dit is een mooi verbeterpunt waar we mee aan de slag kunnen, zodat we deze progressie voort kunnen zetten! Grote dank aan iedereen voor de support en op naar de finaleraces! We houden dan ook onze sponsordag en hopelijk kunnen we dan gezamenlijk het seizoen met mooie resultaten afsluiten.”

De finaleraces vinden plaats op 12 oktober in Assen. Meer over de sponsordag die dan plaats vindt volgt nog!

 

Handige links OW Cup Assen 13 en 14-09 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App