Justin Fokkert scoort een achtste plaats in Valencia

190
justin-fokkert
Justin Fokkert (75) | foto© Nico Schneider

Justin Fokkert heeft zijn seizoen afgesloten met een achtste plaats in de Serie2 race van de European Talent Cup op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De 13-jarige coureur reed een nette race, waarbij hij vanaf de vijftiende startplaats goed naar voren kwam.

Ernst Dubbink Eveno Racing was afgelopen weekend in Valencia voor de laatste ronde van het Spaanse CEV Repsol kampioenschap. Het team had helaas geen vervangende rijder kunnen vinden voor Kas Beekmans, maar was wel aanwezig om Justin Fokkert afkomstig uit Dalfsen technisch te ondersteunen. De 13-jarige coureur kwam in actie in de European Talent Cup. Er was een sterk en zeer groot deelnemersveld naar Valencia gekomen met in totaal 59 rijders. Er werd dan ook getraind in twee groepen, waarvan er in totaal 36 rijders zich konden kwalificeren voor de hoofdwedstrijd. De overige rijders moesten van start in de Serie2 race.

Het raceweekend begon op donderdag. Justin kende een moeizame eerste dag. De jonge coureur kwam niet goed in zijn ritme en was daarnaast zoekende naar de juiste afstelling. Ondanks een schuiver wist Justin tijdens de tweede dag te versnellen en evenaarde hij zijn rondetijden van eerder dit seizoen in Valencia. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen was het koud en stond er redelijk wat wind. Vandaar dat de beste tijden dan ook werden gezet in de tweede kwalificatie. Justin zette een zevenentwintigste tijd op de klokken van zijn groep, wat betekende dat hij moest starten in de Serie2 wedstrijd.

Justin mocht zondagmiddag vanaf de vijfde startrij aan de race beginnen. Vanaf deze vijftiende startpositie reed hij een goede race. De jonge coureur kwam in een mooie groep terecht die vocht voor de zevende positie. Bij de tweede doorkomst reed Justin achteraan in de groep, maar vervolgens wist hij zich helemaal op te werken naar voren. Halverwege de race verloor Justin een paar plaatsen, maar hij wist zich daarna weer te herpakken. In de voorlaatste ronde reed Justin aan kop van de grote groep. Uiteindelijk werd hij nog door een rijder gepasseerd, waardoor zijn goede race eindigde op een achtste plaats.

Het raceweekend was tevens het laatste evenement van het seizoen voor Ernst Dubbink Eveno Racing. Achter de schermen wordt ondertussen hard gewerkt aan de plannen voor het seizoen 2020.

Link: Volledige uitslagen FIM CEV Repsol Valencia