Kawasaki in 2021 met Rea, Lowes en Mahias naar Suzuka 8H EWC race

1102
jonathan-rea
Jonathan Rea - Suzuka 8H 2019 | foto© Kawasaki Racing

Kawasaki zal dit jaar opnieuw met een sterk team vertegenwoordigd zijn tijdens de 2021 editie van de Suzuka 8H. Het team, in 2019 winnaar van het evenement, zal gevormd worden door Jonathan Rea, Alex Lowes en Lucas Mahias. Het drietal zal onder de naam “Kawasaki Racing Team Suzuka 8H” het officiële Kawasaki fabrieksteam vormen tijdens het prestigieuze FIM Endurance World Championship “Coca-Cola” Suzuka 8 Hours evenement.

De acht uur van Suzuka, die in 2020 werd geannuleerd vanwege de wereldwijde corona pandemie, is één van ‘s werelds meest prestigieuze motorraces en staat hoog op de agenda van Japanse motorfabrikanten als een “must win”.Met de nieuwe 2021 versie van de Ninja ZX-10RR wordt de Kawasaki-deelname aan het evenement op het circuit van Suzuka dit jaar begeleid door Provec, het bedrijf dat Kawasaki’s WorldSBK-team van KRT onder zijn hoede heeft. Het driekoppige team bestaat volledig uit eerdere Suzuka-winnaars in de vorm van Jonathan Rea en Alex Lowes plus de Fransman Lucas Mahias, die na het behalen van de 2020 World Supersport runner-up titel dit seizoen in het FIM Superbike World Championship uitkomt voor Puccetti Racing Kawasaki.

Jonathan Rea: “Ik ben zo blij dat ik weer deel uit zal maken van KRT en de Kawasaki fabriek die deelneemt aan de 2021 Suzuka 8H race. Ik heb nu vier keer op het podium gestaan in Suzuka, en mijn dierbaarste herinnering was het winnen van de race voor Kawasaki in 2019. Helaas konden we de race in 2020 niet rijden vanwege de wereldwijde pandemie die gaande is, maar in 2021 zijn we er weer bij en ik beloof dat ik mijn uiterste best zal doen om het beste te doen voor Kawasaki en al onze fans.”

Alex Lowes: “Ik ben erg blij dat ik weer deel uitmaak van het KRT Kawasaki fabrieksraceteam voor de Suzuka 8H van 2021. Ik heb al drie keer deel uitgemaakt van het winnende team op Suzuka. Het is een fantastisch evenement en een geweldig circuit – één van mijn favorieten. Nu krijg ik de kans om voor een Kawasaki-overwinning te gaan op de nieuwste Ninja ZX-10RR. Ik kijk er echt naar uit om weer aan deze beroemde race deel te nemen. We hebben een geweldig team en de Ninja is een geweldige machine.”

Lucas Mahias: “Ik ben blij dat ik deel zal uitmaken van het KRT Kawasaki-fabrieksteam dat deelneemt aan de 2021 Suzuka 8H race. Racen in Japan is altijd heel speciaal, en de Suzuka 8H is een wereldberoemde race. Het is echt fantastisch om binnekort terug te keren naar Suzuka na de pandemie van 2020. Voor alle Kawasaki-fans beloof ik dat we de beste voorbereidingen zullen treffen en dat ik mijn best zal doen om deel uit te maken van het winnende team op Suzuka.”

De 2021 editie van de Suzuka 8H wordt verreden in het weekend van 04 t/m 07 november en is het finale weekend van het 2021 FIM Endurance World Championship seizoen.

 
Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter