Afgelopen zaterdag werd alweer de zesde wedstrijd voor het NK minibiken verreden, ditmaal werd er gereden op het circuit KCNN te Vledderveen.

Van droog tot nat en weer naar droog, elke baanconditie passeerde afgelopen zaterdag de revue.

Vanaf de eerste meters liet Kiyano Veijer zien dat hij zijn uitstekende vorm nog niet kwijt was, door meteen een goed tempo te rijden. Zowel op een natte en droge baan stond de jongste VRN rijder bovenaan de lijst en wist dan ook zijn zesde pole positie van dit seizoen voor zich op te eisen.

Race 1
De start van de eerste race was goed en Kiyano kon direct de leiding nemen. Gedurende de race kon de achtjarige scholier zijn voorsprong uitbouwen om uiteindelijk met een dikke 10 seconden voor de rest van het veld als eerste afgevlagd te worden!

Race 2
Voor de tweede race was de baan volledig opgedroogd en kon er voor het eerst deze dag met slicks worden gereden. Het was niet helemaal duidelijk hoe snel de concurrentie onder deze droge omstandigheden was, daarom had Kiyano zichzelf voorgesteld om wederom vanaf de start een gaatje te slaan om vervolgens daarna te gaan concentreren op snelle rondetijden.

Kiyano kon zijn DM vanaf de start wederom als eerste de bocht in sturen, om vervolgens elke ronde zijn voorsprong weer uit te breiden. Na een veilige marge te hebben bereikt kon de Vrn rijder zich gaan concentreren op snelle rondetijden.

De laatste 5 ronden lieten zien dat het tempo nog wel wat sneller kon en de grens zeker nog niet bereikt was. Ook deze race werd op afstand van de rest van het veld gewonnen en mocht Kiyano ook deze keer als laatste het podium beklimmen.

Kampioenschap
Met een puntenaantal van 300, een ruime marge van 101 punten gaan Kiyno en zijn team met een goed gevoel de zomerstop in. Veel rust is er niet want aanstaande zaterdag 8 juli staat de KNMV junior battle al weer op het programma en later in augustus zullen de beide EK races (Tjechie en Italie) verreden worden.

Met dank aan: Gimoto/Casco Sportivo, LS2 Helmets/ Frank Raayman, CS Racing engine, Veijer trappen, Veijer industriële houtbewerking, GK Custompainting, Showprint.eu, Racesport.nl en Vrn racing.