Onder tropische omstandigheden stond afgelopen zaterdag in Heino de derde NK minibike wedstrijddag van het seizoen op het programma. Na twee eerdere overwinningen wist Kiyano Veijer ook deze wedstrijd op het kartcircuit Karba naar zijn hand te zetten.

Al in de vrije training liet Kiyano Veijer zien dat zijn eerdere overwinningen van dit seizoen geen toeval waren. Vanaf het groene licht liet de VRN Racing coureur zien dat hij ook op de Zwolse piste goed wilde schoren door meteen de snelste tijd te laten noteren. Deze vrije training werd dan ook afgesloten met de snelste tijd.

Tijdens een eerdere training in Zwolle had Veijer laten zien dat de rondetijden nog naar beneden konden. Kiyano was dan ook van plan om in de kwalificatie trainingen dit minimaal te evenaren en dat lukte ook, met een derde pole positie van dit jaar als gevolg.

In beide races nam de 8 jarige Staphorster vanaf de start meteen de leiding, om deze dan ook niet meer uit handen te geven, en zo zijn ongeslagen status van 2017 te behouden.

Na afloop van de laatste race, werd door de technische official van de KNMV de mededeling gedaan dat op verzoek van de concurrentie het complete CS Racing motorblok ter nacontrole moest worden aangeboden.

Na een grondige controle, en alles nagemeten te hebben door de dienstdoende KNMV official, kreeg Kiyano te horen dat hij de terechte winnaar was van de derde race van het seizoen.

Het team is met deze actie dan ook zeer content, nu duidelijk is dat er volledig legaal gereden wordt!

Veel rust is er echter niet voor de volgende race, aanstaande maandag staan alweer de AMBC Pinksterraces op het programma. Dit is voor Kiyano zijn thuisrace en hij hoopt ook deze wedstrijd van zijn thuispubliek weer maximaal te kunnen scoren.

Met dank aan:
Gkcustompainting.nl, Gimoto.com, Cascosportivo.nl, LS2helmets.nl, Veijer industriele houtbewerking, Veijertrappen.nl, CSracing.it, Showwprint.eu