Knappe achtste plaats voor Jeffrey Buis in Magny Cours

223
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© MPA photo

Jeffrey Buis heeft een uitstekend weekend achter de rug in Magny Cours. De MTM Kawasaki rijder kwalificeerde zich als vijfde voor de WK Supersport 300 wedstrijd. In de race streed Jeffrey ook vooraan mee en behaalde hij met een achtste plaats zijn beste uitslag van het seizoen. 

Op het circuit van Magny Cours werd afgelopen de voorlaatste race van het World Supersport 300 seizoen verreden. Jeffrey Buis was erop gebrand om een goed resultaat te halen. Tijdens de voorgaande evenementen in Donington en Portimão had Jeffrey zeker de snelheid voor een top-tien klassering, maar kwam dit door een technisch probleem en een crash er niet uit. De 17-jarige coureur uit Steenwijkerwold wilde er daarom alles aan doen om een goed resultaat te behalen in Magny Cours.Tijdens de vrije trainingen ging het nog niet gemakkelijk. Alle sessies werden verreden op een natte baan en Jeffrey had moeite om een goed gevoel te vinden in deze omstandigheden. Dit sloeg compleet om in de Superpole, die eveneens werd verreden op een natte baan. Jeffrey stond constant in de top van de tijdlijst en na een sterke laatste ronde eindigde hij als derde van zijn groep. Dit betekende een knappe vijfde startplaats, tevens zijn beste gridpositie in het WK.

Op de wedstrijddag was het droog. In de warm up liet Jeffrey ook zien snel te zijn in deze condities met een zevende tijd. Na een goede start verloor de Kawasaki-coureur in de eerste ronde een paar plaatsen, maar hij wist zich de gehele race in de top-tien te handhaven. Jeffrey maakte deel uit van een kopgroep van elf en toen deze in drieën brak, zat hij in de tweede groep. Jeffrey knokte toen met Bruno Ieraci en Livio Loi om plaats zes. Jeffrey koos in de laatste ronden voor zekerheid en kwam keurig als achtste over de finish.

Met deze acht WK-punten stijgt Jeffrey naar de dertiende plaats in het klassement tijdens zijn debuutjaar in het wereldkampioenschap. Er is nog één race te verrijden en dat gebeurt van 24 t/m 26 op het Losail International Circuit in Qatar.

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App